Verzorging

Review: Ultramoor Mud Mask van Omorovicza

6 oktober 2018
Ultramoor Mud Mask van Omorovicza

In de laatste Look Fantastic Box zat een klein, glazen potje met Ultramoor Mud Mask van het Hongaarse merk Omorovicza. Nog nooit van gehoord, maar het schijn heel luxe te zijn.

Over Omorovicza

Um, hoe spreek je dit eigenlijk uit?! Nouja, het is Hongaars… en het verhaal van Omorovicza speelt zich dan ook af in Budapest, waar een bijzondere waterbron de hoofdrol speelt. Het water van deze bron was bijzonder goed voor de huid, en mensen kwamen overal vandaan om in Budapest in deze bron te baden. De eigenschappen van deze waterbron zijn dan ook het belangrijkst in de producten van Omorovicza. Samen met een modern laboratorium zijn de bijzondere eigenschappen van het water verwerkt in hun producten, die een luxe spa-gevoel geven en een stralende huid. 

Ultramoor Mud Mask

Het kleine potje Ultramoor Mud Mask uit de Look Fantastic Box is duidelijk een sample, maar wel een mooi verpakte, in een glazen potje met een doosje er omheen. Helaas staat er niet op het doosje hoe lang je het masker in moet laten trekken, dus dat moet ik even online opzoeken: 5 tot 10 minuten. 

De hoeveelheid is precies genoeg voor eenmalig gebruik, ik kan hem dus niet vaker testen dan die ene keer. Wel ruikt hij heerlijk: een geurtje dat je inderdaad in een spa of bij een schoonheidsbehandeling zou verwachten. 

Het gebruik

Het Ultramoor Mud Mask is dunner dan het eruit ziet, maar loopt niet zo maar van je vingers af. Je kunt het rustig op je gereinigde gezicht aanbrengen zonder dat het plakt of te snel opdroogt. 

Tijdens het intrekken tintelde het wel op mijn gezicht. Sommige mensen vinden dat prettig omdat ze dan kunnen voelen dat er iets gebeurt, maar ik vond het eigenlijk een beetje verontrustend, vooral met de ervaringen met het Glamglow masker nog in mijn achterhoofd. Ik liet het masker 10 minuten intrekken voor ik het met warm water heb afgewassen. Tegen die tijd is het wel wat opgedroogd en wat harder geworden. En gelukkig, deze keer geen geïrriteerde huid zoals bij Glamglow, maar en rustige en gladde huid. Heerlijk! 

Omorovicza Ultramoor Mud Mask Banner
Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar is het Ultramoor Mud Mask van Omorovicza een heel prettig masker om te gebruiken. Het tintelen is wel even wennen, maar lijkt geen irritatie te geven. Na gebruik heb ik een mooie, schone en zachte huid die ruikt alsof ik net uit de beautysalon ben gelopen. Fijn product! 

1 Comment

  • Reply Unboxing: de Look Fantastic Box van maart - Huid en Haar 10 maart 2019 at 6:23 am

    […] superluxe merk ken ik al van een eerdere box, waarin een sample van een masker zat. Was erg fijn, dus ik ben heel benieuwd naar de […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: