Verzorging

Glamglow Supermud: pas op met een gevoelige huid!

2 mei 2018

Glamglow Supermud Clearing TreatmentDinsdagavond ben ik alleen thuis. Heerlijk, even een beetje me-time. Deze keer met de Supermud Clearing Treatment van GlamGlow. Het was alweer een tijdje geleden dat ik tijd had voor een maskertje.

Nu dacht ik dat de probeerverpakking uit de Look Fantastic Box van april voor een enkele behandeling was, maar de verpakking vertelt me dat ik een DUN laagje moet aanbrengen. Zo dun zelfs dat ik nog een aantal keren toe kan met deze kleine tube.

De geur van het spul is een beetje apart. Het lijkt een beetje op…. drop? Anijs-achtig. Ik vind het wel lekker ruiken, maar dat is misschien niet voor iedereen zo.

Na het reinigen van mijn gezicht heb ik een zo dun mogelijk laagje aangebracht over mijn hele gezicht en mijn hals. En met dun bedoel ik ook echt DUN. Het stond er tenslotte niet voor niets in hoofdletters op. De Supermud droogt in ieder geval supersnel! Vlug uitsmeren dus, anders krijg je last van opgedroogde korreltjes.

Volgens de verpakking moet je het tussen de 5 en de 20 minuten in laten trekken. Dat is nogal een verschil in tijd… ik heb voor 15 minuten gekozen. Kon ik tussendoor mooi even relaxen met het Elle Magazine dat ook in de beautybox zat. Daarna alles met warm water er voorzichtig weer af gewassen.

Eerlijk is eerlijk: mijn gezicht voelt heel zacht en schoon! Maar het instructieboekje loog niet met de waarschuwing dit niet op een gevoelige huid te gebruiken: de huid van mijn wangen en slapen was erg rood! Bij het aanraken ook erg gevoelig. Hier dus een waarschuwing voor wie het ook wil proberen: gebruik het echt, echt, echt NIET op een gevoelige huid! 

Ik heb mijn gezicht daarna goed ingesmeerd met een vette nachtcreme en moest hier en daar nog wat plekjes extra aandacht geven omdat de crème er helemaal ingetrokken was. Nu (de volgende dag) ziet mijn huid er trouwens wel weer normaal uit. En voelt nog steeds lekker zacht en schoon.

De Supermud heeft dus wel voordelen, maar pas op met je gevoelige huid!

2 Comments

 • Reply Zonnig weer in aantocht= sunblocker smeren! - Huid en Haar 28 juni 2018 at 5:58 pm

  […] je net dit product hebt gebruikt! Aangezien de eerste waarschuwing echt geen grapje was (zie mijn review van de Supermud Clearing Treatment) neem ik deze ter harte, ook als de zon nog niet zo hard schijnt maar ik wel naar buiten […]

 • Reply Review: Ultramoor Mud Mask van Omorovicza - Huid en Haar 27 november 2018 at 1:21 pm

  […] kunnen voelen dat er iets gebeurt, maar ik vond het eigenlijk een beetje verontrustend, vooral met de ervaringen met het Glamglow masker nog in mijn achterhoofd. Ik liet het masker 10 minuten intrekken voor ik het met warm water heb […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: