Verzorging

Review: Superfood Facial Wash van Elemis

6 september 2018
Elemis Facewash

Elemis FacewashHet duurde even voor mijn eigen cleanser van The Body Shop op was… op het moment dat ik met beautyboxen begon had ik net een nieuwe gekocht en die flessen gaan echt een eeuwigheid mee! Nu hij (eindelijk) leeg is, wordt het tijd om al die opgespaarde cleansers te proberen.

De eerste cleanser die ik probeer is de Superfood Facial Wash van Elemis, uit de Look Fantastic Box van Juni. Dit leek me een heel fijn product en dus gaat deze als eerste mee de badkamer in.

 

Het merk

Elemis ken ik zelf niet, maar schijnt een heel fijn merk te zijn. Ik zoek de website op om eens te kijken waar dit merk voor staat. De missie van dit merk spreekt mij wel aan: niet alleen maar bezig zijn met wetenschap en chemie, en ook niet met alleen maar bio en natuur, maar het beste van beide werelden met elkaar verbinden. Fijn!

Dit merk gaat dus uit van wetenschappelijk onderzoek, en gebruikt alleen die natuurlijke ingrediënten waarvan de werking ook wetenschappelijk onderbouwd is. En zo komen de combinaties in de producten van Elemis naar boven: de juiste bestanddelen, op de juiste manier gecombineerd voor het beste resultaat.

 

Het product

De Tube van Elemis oogt al meteen heel natuurlijk. De groene kleur doet mij denken aan bladeren, bosgebieden en kruiden. Dat laatste klopt ook wel. De geur van deze cleanser is duidelijk heel kruidig. Niet zoet en ook niet chemisch, maar wel natuurlijk en… tja, hartig en kruidig, denk ik. Ik vind het een fijne geur.

 

Het gebruik

Ik heb de cleanser zowel aan de wasbak als onder de douche uitgeprobeerd. ’s Morgens heb ik vaak te veel haast om uitgebreid te douchen, dus was ik snel mijn gezicht aan de wasbak. Ik gebruik een washandje met warm water om mijn gezicht nat te maken en breng dan de cleanser aan. Deze van Elemis schuimt daarbij heel bescheiden, maar bedekt wel duidelijk mijn hele gezicht. Afspoelen met een nat washandje laat een schoon gevoel achter en ik kan verder met het verzorgen van mijn gezicht.

Ook onder de douche doet hij het prima. Omdat mijn huid dan wat natter is schuimt het wat beter, maar verder is de werking hetzelfde. Het voelt heel schoon aan. Wel is mijn huid soms een beetje droog en trekkerig na het schoonmaken. Een goede moisturizer en eventueel een serum zijn dus wel handig.

 

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar een hele fijne cleanser van Elemis. Ik vind de geur erg fijn en het schone gevoel dat het op mijn huid achterlaat is ook prima. Wel moet ik na het schoonmaken een goede moisturizer gebruiken omdat het mijn huid een beetje uitdroogt. Dat is verder geen probleem en na het gebruik van de gezichtsolie van Dr. Botanicals, die mijn huid een beetje onzuiver maakte, doet deze cleanser weer veel goed. In combinatie met een fijn serum en een goede dagcreme is dit een prima product!

1 Comment

  • Reply Opgemaakt in September - Huid en Haar 27 november 2018 at 1:21 pm

    […] aan, maar schuimt nauwelijks en dus is het lastig te zien waar je al wel en niet hebt gepoetst. De Facial Wash van Elemis heeft eigenlijk hetzelfde. De geur is heerlijk kruidig, maar ook deze schuimt niet heel […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: