Verzorging

Review: SOS Hydra Moisture + Radiance Mask van Madara

30 juni 2018

Madara-SOSHet SOS-productje van Madara uit de Look Fantastic Box van juni is een apart geval: je kunt hem gebruiken als dagcreme, maar ook als oppepper voor je huid, als nachtcreme, of als masker. Tja, wat is het nu…?

Volgens de verpakking wordt je huid er in ieder geval intens van gehydrateerd. Dat lijk me wel wat voor mij, met die droge plekjes soms. Ik heb hem inmiddels een aantal keren getest als soort van oppepper die ik ’s avonds na het douchen heb aangebracht en ’s nachts heb laten zitten. De ochtend erna was je de restjes dan weer weg. 

Laat ik beginnen met vertellen dat dit spulletje inderdaad doet wat het belooft. Ik heb een aantal keren een wat drogere huid gehad en dit spul er een nachtje in laten trekken. De volgende ochtend is alles inderdaad helemaal gehydrateerd, voelt superzacht en heel gezond, zonder trekkerig gevoel of irritaties. Yes!

De geur is heel neutraal, niet superchemisch maar als ik het zo ruik zou ik zeggen dat er ook geen grote moeite is gedaan om het echt lekker te laten ruiken, zoals bij de moisturizers van Nuxe en ThisWorks. Geeft niet, maar is na al die geurluxe wel even wennen.

Na het douchen ’s avonds breng je dit spulletje aan in plaats van je gebruikelijke moisturizer – die kun je dus een nachtje laten staan. Je hoeft ook niet overdreven veel te smeren – ik heb gewoon dezelfde hoeveelheid als mijn moisturizer gebruikt en dat werkte prima. Dus geen dikke klodders of laagjes die op je kussen achterblijven.

De volgende ochtend is er dan weer wel een laagje, namelijk datgene wat te veel was en op je huid is achtergebleven. Dat voelde voor mij een beetje vettig aan, vooral op de plaatsen waar mijn huid van nature al wat vetter is: voorhoofd en kin. Daardoor kreeg ik dan weer de neiging om overdreven te gaan poetsen. Niet nodig, gewoon een washandje met wat warm water lost het voor je op. Vervolgens weer je gebruikelijke verzorging aanbrengen en je bent klaar voor de dag – zonder droge plekjes op je huid.

Alles bij elkaar een goed product van Madara, maar misschien wat minder geschikt voor een gemengde huid als die van mij. Op de droge plekjes was hij erg fijn, op de vettige plekjes bleef er veel achter. Ik denk een mooi oppepper als je een echte droge huid hebt.

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: