Verzorging

Review: Satin Leg Gloss van Evolve Beauty

29 september 2018
Evolve Satin Leg Gloss - Banner
Evolve Satin Leg Gloss

In de Goodiebox van augustus kreeg ik deze Satin Leg Gloss van Evolve Beauty. Hij zou je benen laten glanzen en ook nog eens goed voor je droge huid zorgen. Fijn, want mijn benen zijn vaak vrij droog.

Het merk

Evolve Beauty zorgt voor handgemaakte, zorgvuldig samengestelde producten met natuurlijke ingrediënten. Omdat synthetisch niet hoeft. Omdat steeds meer mensen zich realiseren dat natuurlijke ingrediënten beter voor onszelf en voor de planeet zijn. En omdat kleine, lokale bedrijven de toekomst hebben.

Het product

Het flesje Satin Leg Gloss ziet er ook uit alsof het bij een klein bedrijfje vandaag komt en handgemaakt is. Het zit in een bruin glazen flesje met een eenvoudig etiket, en is voorzien van een pompje. Er zit geen doosje of andere verpakking omheen. Ik wordt er wel nieuwsgierig van.

Als je wat van het spul in je hand sprayt ziet het er wel erg glitterig uit. Verder is de geur niet echt mijn ding… ik liet het aan mijn man ruiken en die zei hetzelfde als ik. Het ruikt naar van die fel gekleurde kauwgomballen die je vroeger uit zo’n grote ronde automaat kon trekken. En die dan heel even mierzoet waren en na drie keer kauwen zo knetterhard werden dat je er een ruit mee kon ingooien. Die kauwgomballen. Daar ruikt het dus naar. Ik vraag me af wel natuurlijk spulletje daarvoor heeft gezorgd? 

Het gebruik

De Satin Leg Gloss is een soort van olie. Tenminste, zo voelt het wel aan. Daardoor is het heel soepel aan te brengen en kun je het gemakkelijk uitsmeren over je benen. Als je dat doet verandert die hoop glitter in een subtiele glans. Wel mooi voor de zomer! 

Het enige nadeel eraan is dat je handen er ook glibberig van worden, en het glazen flesje dus uit je handen glijdt. En met die glibberige vingers wordt het ook lastig om het pompje goed in te drukken. Ik had er twee handen bij nodig. 

Op mijn benen trekt de olie wat langzaam in. Ik gebruik dit soort verzorging vaak na het douchen en de olie blijft wat langer op de huid liggen, waardoor je benen dus ook glibberig blijven. Uiteindelijk trek het wel in, en dan voelen mijn benen eindelijk zacht en soepel aan. 

Evolve Satin Leg Gloss - Banner
Dit vind ik ervan

Tja… uiteindelijk werkt het wel, maar voor mij zitten er te veel minpuntjes aan dit product. Niet in de laatste plaats de geur. Die is echt niet voor mij, maar als jij denkt ‘hoe zoeter, hoe beter’, dan is dit helemaal jouw ding! Verder ben ik niet zo geduldig en gebruik ik dus het liefst dingen die snel intrekken. Hier moet je echt even voor blijven zitten. Tenslotte wordt het bij mij een glibberige boel met sprayen, smeren en glibberige glazen flesjes, dus ik zal dit product zelf niet kopen. 

Houd je wel van zoete geuren en blijf je het liefst na het insmeren nog even ontspannen zitten met een boek of een tijdschrift? Dan maakt dit spulletje je benen zijdezacht en is het wellicht het proberen waard. 

1 Comment

  • Reply Beauty trash: dit heb ik opgemaakt in oktober - Huid en Haar 27 november 2018 at 1:16 pm

    […] geldt ook voor de Satin Leg Gloss van Evolve Beauty. Ook zo’n product voor een bepaald onderdeel van je lijf – in dit geval je benen. Hij […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: