Verzorging

Review: huidverzorging van Squalan

13 oktober 2018
huidverzorging van Squalan banner
Huidverzorging van Squalan

Een tijdje geleden bestelde ik deze sachets met huidverzorging van Squalan. Een nieuw merk op het gebied van huidverzorging met natuurlijke ingrediënten. Ik kwam ze tegen op Instagram en toen ik zag dat ze voor een klein prijsje een aantal proefzakjes naar je toe sturen was ik natuurlijk meteen om.

Het bestellen zelf was heel gemakkelijk, het kleine bedragje rekende ik zo af met Paypal. En een dag later lagen deze vier proefzakjes in mij brievenbus! Top en heel snel geregeld – en natuurlijk heb ik ze uitgebreid getest!

Het merk

Squalan heeft een duidelijk verhaal op de website staan: een merk dat voor alle huidtypen geschikt is, dat bestaat uit natuurlijke ingrediënten en dat draait om het wonderlijke middel Squalaan. Een stofje dat ervoor zorgt dat je huid mooi, zacht en soepel blijft en vergelijkbaar met een stofje dat je eigen lichaam in je jonge jaren aanmaakt. Ben je ouder dan 30, dan wordt er nog maar zo weinig geproduceerd dat je huid begint te verouderen. En dat willen we niet! Met squalaan als hoofdbestanddeel vullen deze producten het tekort weer aan, zodat jouw huid zacht, soepel en jeugdig blijft.

Het product

Ik vind het altijd leuk om nieuwe dingen uit te proberen, helemaal als ze uit natuurlijke bestanddelen bestaan! Ik kon dus ook niet wachten om deze zakjes uit te proberen. Vanuit het Instagram-bericht van Squalan kreeg ik de tip om met een naald een klein gaatje in de verpakking te maken, zodat de rest niet uitdroogt en je langer kunt blijven proberen. Helaas had ik weer geen naald voorhanden, maar heb ik met een schaar een heel klein puntje uit het zakje geknipt.

Dat mag inderdaad een heel klein puntje zijn, want deze zakjes bevatten geen creme (afgezien van de cleanser dan) maar olie! En dat vloeibare spulletje komt best snel het zakje uit, dus doseren is even een uitdaging. Verder zit er geen specifieke geur aan de producten, dus geen extra luchtjes door je parfum heen. 

Het gebruik

Na wat gepriegel met het openmaken van de zakjes bleken de producten wel heel prettig in het gebruik. De cleanser laat zich gemakkelijk opbrengen maar schuimt niet heel erg, waardoor het soms lastig is om te zien of je je hele gezicht goed hebt ingesmeerd. 

Het oogserum, de moisturizer en de huidolie zijn dus alledrie een olie. Dat was even wennen als je normaal gesproken een creme smeert! Een paar druppeltjes op je vingertoppen is genoeg en daar smeer je je gezicht mee in. Het is dus heel zuinig in gebruik. 

Het effect is er niet minder om. Na het schoonmaken voelde mijn huid lekker fris aan, en hoewel ik mijn twijfels had over het gebruik van drie (!) soorten olie op mijn huid heeft dit heel goed uitgepakt! De olie trekt snel in en laat geen vettig laagje achter. Sterker nog, mijn huid werd er juist heel zacht van en bleef de hele dag vetvrij, terwijl ik normaal gesproken halverwege de dag een keer moet poetsen omdat mijn huid zelf vrij veel olie aanmaakt. 

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar ben ik heel verrast door deze testers van Squalan! De zakjes zijn vrij klein, maar geven je genoeg om een paar dagen te testen. In die paar dagen heb ik wel een nieuw respect voor huidolie gekregen en een schone, zachte huid (zonder glimmende vlekken!)

Normaal gesproken test ik een paar weken en dat ging niet met deze zakjes, maar de resultaten zijn zeker wel genoeg om mij nog eens terug naar de webshop te lokken voor een wat uitgebreidere selectie. Aanrader! 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: