Verzorging

Review: Hand Sheet Mask van Miqura

27 juni 2018

Miqura HandmaskerDinsdag is mijn me-time. De man van huis en ik het rijk alleen. Prima tijd om eens wat dingen te testen! Vandaag het handmasker van Miqura uit de Goodiebox van deze maand. Ik heb echt nog nooit gehoord van een handmasker, of van dit merk, dus dat belooft wat! 

De Goodiebox is begonnen in Denemarken, dus een Deens merk mag natuurlijk niet ontbreken. Ik vind de verpakking al mooi en rustgevend, maar dat kan ook met mijn voorliefde voor paars te maken hebben. De gebruiksaanwijzing staat in verschillende talen op de achterkant.

Die gebruiksaanwijzing volg ik dan maar… eerst de handen wassen. Ik heb nog een kleine tube met handschub van Rituals staan (ook zo’n gekregen product dat zeker wel fijn is, maar ik niet zo veel gebruik), die komt nu goed van pas. Na het reinigen het masker. Ik had verwacht dat het rommelig zou worden met smeersels en plastic, maar dat valt mee! Miqura heeft twee netjes opgevouwen handschoenen in het zakje gestopt en heeft er zelfs op gezet welke links en welke rechts hoort. Goed over nagedacht.

Het is wel even prutsen om ze goed open te krijgen. De buitenkant is van plastic, en aan de binnenkant zitten twee zachte laagjes tegen elkaar aan geplakt. Je hand hoort daar tussenin te schuiven. Die binnenste laagjes waren wat lastiger uit elkaar te krijgen, maar na een paar pogingen lukt het. Mijn hand erin… en bij de pols zit nog een klein labeltje dat je kunt verwijderen. Daarachter zit een plakstrip zodat je de handschoen aan de pols dicht kunt plakken. Geen rommel!

Uiteraard werkt dat prima op de eerste hand, maar als de een al in een handschoen zit wordt het een uitdaging om dat stripje er nog af te krijgen… uiteindelijk heb ik mijn tanden ervoor gebruikt, dat ging een stuk beter. Het dichtplakken zelf is een kwestie van de uiteinden strak om je pols trekken en plakken.

Goed, tot zover de gebruiksaanwijzing… en nu maar wachten! Ik heb er een filmpje bij opgezet, want dit spulletje mag 15 tot 20 minuten intrekken. Daarna verwijder je de handschoenen weer. Naspoelen is volgens de verpakking niet nodig, maar er zit nog wel een heleboel product op je handen! Ik heb het in de huid gemasseerd. Daar ben je even mee bezig, maar hee, alles voor mooie zachte handen toch?

En die zachte handen krijg je ook. Kort na gebruik had ik even het gevoel dat ik met mijn handen in een bad had liggen weken (ze waren nog net niet rimpelig geworden) maar dat ging snel over. En inderdaad, mijn handen zijn inmiddels lekker zacht!

Alles bij elkaar een product dat ik niet snel zelf zal kopen – 20 minuten intrekken heb ik blijkbaar wel voor mijn gezicht over, maar niet voor mijn handen. Maar het handmasker zit slim in elkaar, is verrassend handig en makkelijk in het gebruik en doet wat het belooft: zachte handen en 20 minuten verplicht relaxen omdat je toch niets anders kunt doen. Mooi cadeautje!

1 Comment

  • Reply Goodiebox actie! - Huid en Haar 15 juli 2018 at 11:00 pm

    […] vindt veel verzorgingsproducten in de box: cleansers, moisturizers, maskers voor gezicht, haar of handen, makeup en soms zelfs een kwast of borstel. Je kunt dus alles proberen en bouwt ook nog een mooie […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: