Verzorging

Review: Glycolic Fix Daily Cleansing Pads van NIP + FAB

13 juni 2018

NIP+FAB Cleansing PadsPersoonlijk ben ik geen grote fan van gezichtsscrubs. Ik heb er een aantal geprobeerd maar vaak zorgt zo’n scrub ervoor dat de huid van je gezicht (toch al wat gevoeliger dan de rest van je lijf) daar nog eens extra gevoelig van wordt. En dat terwijl je in de zomer wel sneller dat gritty gevoel in je gezicht hebt. Alsof er vuil op zit dat je er met een simpel zeepje niet vanaf krijgt. NIP + FAB heeft het antwoord: Glycolic Fix Daily Cleansing Pads.

Wat voor fix? Ja, dat dus. Even zoeken op de website van Dr. Jetske. Glycolic Acid (in normaal Nederlands: Glycolzuur) is een soort fruitzuur dat, als het in cosmetische producten wordt verwerkt, dode huidcellen verwijdert. Bij een jonge huid doet Moeder Natuur dit nog voor je en heb je het eigenlijk niet nodig, maar in mijn geval (ik word oud…lees: boven de 30) is het wel handig! Daarbij komt dat dit spulletje ook nog eens huidveroudering tegengaat en ervoor zorgt dat je huid beter vocht kan opnemen. Yes!

Prima spul dus, dat glycolzuur! En de pads? Die doen precies dat. Dat beetje plakkerige, gritty gevoel is van mijn huid verdwenen en alles voelt weer glad, zacht en stralend. Bedankt, NIP + FAB!

De cleansing pads zelf zijn gemakkelijk in het gebruik. Als je het doosje openmaakt zitten er heel dunne schijfjes in, dus even peuteren voor je er eentje van de stapel losgemaakt hebt. Vervolgens eerst je gezicht even wassen met een gewone cleanser en daarna dit padje er overheen. Even laten drogen en voilà! Een zachte en veel schonere huid dan je met een zeepje voor elkaar krijgt. I love it!

Nog een laatste tip van huidspecialist dr. Jetske: het spulletje kan wat irritatie veroorzaken als je niet gewend bent het te gebruiken. Dus, ondanks dat er ‘daily’ op het doosje staat, gebruik ik het niet dagelijks maar zo af en toe om dat plakkerige spul weer kwijt te raken. Aanrader!

3 Comments

 • Reply Een pukkeltje! Wat je wel en vooral niet moet doen - Huid en Haar 1 juli 2018 at 9:22 am

  […] Een milde reiniger kan al wonderen doen, maar ook alles wat je daarna doet moet lief zijn voor je huid. Niet te hard met de handdoek over je gezicht wrijven, maar dep je huid droog. Vermijd drukken of wrijven over een pukkeltje, maar laat het lekker zitten. Ga vooral niet scrubben! Wil je toch van je dode huidcellen af, gebruik dan een exfoliator zonder scrubdeeltjes, zoals deze van NIP + FAB. Mijn review vind je hier. […]

 • Reply Drie maanden later: mijn favoriete producten tot nu toe - Huid en Haar 7 augustus 2018 at 10:43 am

  […] 2. Glycolic Fix Daily Cleansing Pads van NIP + FAB Ik heb lang gewacht met testen, maar dit product verraste me echt. Lekker makkelijk in het gebruik, gemakkelijk mee te nemen en een mooie, schone huid zonder frommeltjes en rommeltjes. Een topper voor thuis en op reis. […]

 • Reply Review: First Aid Beauty Facial Radiance Pads - Huid en Haar 3 april 2019 at 6:36 am

  […] op het eerste gezicht deden deze dunne wattenschijfjes mij denken aan de cleansing pads van NIP+FAB die ik een tijd geleden heb geprobeerd. Alleen deze zijn dus niet om te reinigen, maar voor na het […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: