Verzorging

Review: Environmental Rescue Essential Day Cream van Real Chemistry

13 augustus 2018
Environmental Rescue Essential Day Cream

Environmental Rescue Essential Day CreamOkee, eerlijk is eerlijk: ik had zo mijn twijfels over deze Environmental Rescue Essential Day Cream van Real Chemistry uit de Look Fantastic Box van juni. Hij kwam in een soort van knijpzakje waar je normaal een fruithapje voor je kind in verwacht. Of zo’n overmatig zoet limonadedrankje van vroeger. 

Gelukkig bewees deze crème dat ik toch echt niet alleen op de verpakking moest vertrouwen en het spul gewoon uit moest proberen! Inmiddels is het zakje bijna helemaal leeggeknepen en ben ik overtuigd.

 

Het merk

Het product zelf is al een hele mond vol: Environmental Rescue Essential Day Cream. Okeeee…. en van Real Chemistry had ik ook nog nooit gehoord. Een beetje zoeken levert op wat de naam al doet vermoeden: Real Chemistry vertrouwt op de wetenschap om de beste huidverzorgingsproducten samen te stellen. De ingrediënten zijn wel natuurlijk, maar worden nauwkeurig onderzocht en met precisie gecombineerd om het beste resultaat te bereiken. Scheikunde dus eigenlijk: het combineren van verschillende elementen om een nieuw element te creëren.

 

Het product

Okee, genoeg wetenschappelijk gedoe. Het product zelf zit, zoals gezegd, in een soort probeerverpakking: een knijpflesje met dagcrème. Nog niet eerder zo’n probeerverpakking gezien, maar verbazend genoeg werkt het prima. Er zit een schroefdopje op en de crème laat zich gemakkelijk uit de verpakking knijpen. De geur is neutraal en een beetje frissig, niet onaangenaam.

 

Het gebruik

Hier kwam de grote verrassing voor mij. De crème is, ondanks de wat rare verpakking en de chemische toespeling in de merknaam, echt prima te doen! Hij laat zich gemakkelijk uitsmeren en trekt snel in. En: hij doet het zowel op de vettere als op de drogere delen van mijn gezicht erg goed! De vettere delen worden er niet vetter van maar lijken wat te kalmeren, en de drogere delen trekken goed bij zodat mijn huid voor het eerst soort van egaal lijkt te worden! En met egaal bedoel ik dat er weinig verschil meer zit tussen de huid op mijn voorhoofd (normaal wat vettig) en op mijn wangen (normaal wat droog). Wauw – ik wist niet dat het kon!

 

Dit vind ik ervan

Zoals je al hebt kunnen lezen ben ik helemaal verbaasd over deze dagcrème. De Environmental Rescue Essential Day Cream mag dan een mond vol zijn, maar het doet zeker wat het beloofd – en zelfs meer dan dat! Deze krijgt zeker een plekje in de nieuwe top 5!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: