Verzorging

Review: Make-up Remover Take the Day Off van Clinique

7 april 2018

Clinique Make-up RemoverBij het kopen van mijn nieuwe dagcreme van Clinique (zie de review hier) kreeg ik dit proefflesje met make-up remover cadeau. Ik had net een nieuwe remover gekocht maar die zat nog dicht… en natuurlijk ben ik nieuwsgierig genoeg om die nog even dicht te laten en deze eerst uit te proberen. 

De remover bestaat uit twee componenten en dat is ook aan het flesje te zien. De olie ligt bovenop, de andere vloeistoffen eronder. Voor gebruik moet je hem dus even goed schudden om de bovenste en de onderste laag te mengen. Het dopje is kindveilig en moet je naar beneden duwen en tegelijkertijd losdraaien. Je kunt hem dus het beste met beide handen vasthouden of zorgen voor een ondergrond die niet nat of glad is, anders glijdt het flesje weg.

Zelf gebruik ik niet heel veel make-up. Ik heb contactlenzen en door verkeerd make-upgebruik een keer een flinke oogontsteking opgelopen – maar daarover later meer. Een wattenschijfje met wat van dit spul is voor mij dus genoeg om mijn mascara te verwijderen.

Mijn ervaring met een make-up remover die olie bevat is dat ze een beetje vettig kunnen aanvoelen op de huid, maar dat valt mee. Wel moet je ervoor zorgen dat je genoeg spul op het watje doet, anders wrijf je je wimpers eruit.

Er komt overigens meer van mijn wimpers af dan ik had gedacht! Deze keer heb ik toch echt de voor- en achterkant van het wattenschijfje nodig. Blijkbaar verwijdert hij dus goed de make-upresten. Fijn!

Er staat op de verpakking dat je alle make-up (dus ook lippenstift) ermee kunt verwijderen… zelf gebruik ik geen lippenstift, dus hier kan ik niet veel over zeggen. Maar voor oogmake-up doet hij het prima. Alles bij elkaar een prettige, lichte remover die op een zachte manier je make-up verwijdert en geen vettig laagje achterlaat. Prima!

1 Comment

  • Reply ANDY THOMSON 7 april 2018 at 3:35 pm

    Reblogged this on LIFE STORY'S FROM LINCOLN.

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: