Verzorging

Review: Bubble Purifying + Charcoal Face Mask van Skinrepublic

17 mei 2018

Charcoal Face Mask SkinrepublicHet eerste product uit de Look Fantastic Box van mei is dit Bubble Face Mask. Ziet er een beetje apart uit, en dat was het ook. Volgens de verpakking haalt het de werking uit actieve houtskool…?

De verpakking vraagt om voor het openen te wrijven – dat zou de bubbles activeren. Okeeee… dat doe ik dan maar. Gelukkig ruikt het niet naar houtskool als ik het zakje open maak. 

Uiteraard heb ik eerst mijn gezicht schoongemaakt met mijn favoriete facewash van The Body Shop. Het masker was al een beetje aan het schuimen toen ik het uit de verpakking haalde – misschien iets te goed gewreven? Het uitvouwen was even een gedoe vanwege al die glibberige bubbels, maar is uiteindelijk gelukt. Voorzichtig over mijn gezicht heen leggen en een kwartiertje wachten… kon ik mooi het magazine lezen dat bij de box zat.

Het gevoel van dit masker is heel apart! Door de schuimende bubbels voelt het alsof je huid aan het tintelen is. De geur is wel heel aangenaam en deed mij een beetje denken aan de zeep van Dr. Botanicals die ik onder de douche heb getest. Lekker fris wel. Verder zorgen al die bubbels ervoor dat ik het gevoel kreeg iets heel glibberigs op mijn gezicht te hebben en dat de boel aan het afzakken was. Gelukkig zakte er niets, maar ik zat wel de hele tijd te voelen.

Na een kwartiertje keek ik in de spiegel en neeeee, dat moet je echt niet doen! Het masker schuimt zo hard dat ik eruit zag als een bubbelmonster – goed moment om de slappe lach te krijgen! Misschien had ik het toch vijf minuten langer moeten laten zitten, maar na mijn ervaring met het masker van GlamGlow houd ik liever de korte tijd aan. Er zat in ieder geval nog genoeg op het masker om nog even verder te bubbelen.

Het spul van de face mask dat op mijn gezicht achterbleef heb ik in mijn huid gewreven zoals ook op de verpakking stond. Dat was nog even werk, want het liet bij het smeren een witte waas achter die even nodig had om in te trekken. Eenmaal ingetrokken wordt het wat glimmend en plakkerig op je huid, dus daarna wel goed afspoelen.

Alles bij elkaar vond ik het een fijn masker! Ik schrijf dit een dag later, maar geen last gehad van irritaties of jeuk of andere narigheden. Mijn huid voelt wel minder schoongebrand als bij het masker van GlamGlow, maar wel even zo zacht. Ik zou ‘m zo nog een keer gebruiken.

4 Comments

 • Reply De Goodiebox van juli is eindelijk binnen! - Huid en Haar 19 juli 2018 at 7:43 pm

  […] laatste product ligt helemaal op de bodem van de box: een charcoal bubble mask. Ik vond eerder een bubbeltjesmasker in de Look Fantastic Box en vond ‘m helemaal geweldig. Deze is zeker voor de eerstvolgende […]

 • Reply Me-time: Bubbeling Sheet Mask van Masque Me Up - Huid en Haar 22 augustus 2018 at 10:15 am

  […] kreeg er al eerder eentje in de Look Fantastic Box, en in de Goodiebox van juli zat er ook weer eentje: een bubbeltjesmasker! Dit masker van Masque Me […]

 • Reply Unboxing: de Look Fantastic Box van oktober! - Huid en Haar 27 november 2018 at 1:20 pm

  […] Mask Bio Detox van Talika: hee, wat leuk, weer een bubbeltjesmasker! Het is alweer een tijdje geleden dat ik er eentje kreeg en ze zijn zo leuk! Dat belooft alvast weer een gekke bubbeltjesfoto op […]

 • Reply De beste Huid & Haar's van 2018 - Huid en Haar 31 december 2018 at 6:50 am

  […] ze zijn niet het allerbeste product, maar je wordt er wel ontzettend melig van: bubbelmaskers! Wie hier vaker komt weet het al, maar ik ben geen fan van dat plakkerige laagje spul wat […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: