Verzorging

Mijn nieuwe reinigingsroutine: wat is er veranderd?

7 oktober 2018
Opgemaakt September Banner

Inmiddels ben ik alweer een halfjaar aan het bloggen! Wauw, dat ging best snel – en ik heb nog steeds nieuwe dingen te vertellen. Tijd om eens terug te kijken naar het prille begin. Een van mijn eerste artikelen ging over hoe ik mijn gezicht schoonmaak. Hoe doe ik dat een half jaar later en wat is er anders? 

De dagcreme
The Body Shop

Mijn vroegere reiniging bestond uit drie producten, alledrie van The Body Shop en alledrie uit dezelfde Aloe Vera lijn. Inmiddels zijn twee van deze drie producten uit mijn badkamer verdwenen! Door alle uitprobeersels uit de beautyboxen heb ik nieuwe producten leren kennen die beter werken voor mijn huid. En ze zijn ook nog eens niet zo heel gek veel duurder. De dagcreme van The Body Shop kostte (uit mijn hoofd) ongeveer 17 euro per potje. Voor de tube Nuxe die nu in mijn badkamer staat betaalde ik ongeveer 16 euro. Daarbij komen er nog steeds elke maand spulletjes bij om uit te proberen.

De Face Wash
First Aid Beauty Face Cleanser

Ook de face wash is uit de badkamer verdwenen. Niet omdat ik hem zo slecht vond, maar omdat hij gewoon op was en ik zo veel cleaners vanuit de beautyboxen had dat ik geen nieuwe heb gekocht. Inmiddels ben ik wel helemaal gek op de cleanser van First Aid Beauty die ik een tijdje geleden heb geprobeerd, en dat wordt dus ook mijn volgende aankoop als ik weer door de testproducten heen ben. 

De toner

Het enige product ‘van vroeger’ dat nog overeind is gebleven, is de toner. Daar had ik dan ook net een nieuwe fles van gekocht en die dingen gaan echt eeuwig mee. Hij is prettig om de laatste restjes make-up van je gezicht af te halen en voor het frisse gevoel. Daarbij moet ik wel toegeven dat ik hem al een tijdje niet heb gebruikt. De make-up remover van Caudalie die ik op dit moment gebruik doet het zo goed met mijn make-up dat er niet veel restjes overblijven! Die gaat dus wel mijn make-up remover van Rituals vervangen, de toner blijft nog even. 

Wat is er veranderd? 

Behalve de producten die zijn veranderd, zijn er ook een aantal producten bijgekomen. Zo ben ik inmiddels erg fan van serums geworden! Ze zijn heerlijk om op je schone huid onder je dagcreme aan te brengen en een echte boost voor je huid. Op dit moment gebruik ik een serum van Caudalie, die samen met de make-up remover in de Limited Edition Box van Look Fantastic zat. Hele fijne spulletjes zijn dat! 

Daarnaast gebruik ik ook weer wat vaker een scrubje of een exfoliant voor het gezicht (meestal een keer per week) en komt er ook weer wat vaker een maskertje bij (meestal ook een keer per week, of een keer per twee weken). Tussendoor en als ik het in huis heb komt er nog een fijne gezichtsolie of een essence voorbij, maar die hebben eigenlijk nog geen vaste plek in de badkamer gekregen. 

Binnenkort zal ik een artikel schijven over mijn cleaning routine en wat ik wanneer en hoe gebruik. 

Wat staat er bij jullie vast in de badkamer?

1 Comment

  • Reply Twee snelle routines voor dagelijks reinigen - Huid en Haar 25 oktober 2018 at 6:15 am

    […] tijdje geleden had ik een flashback naar het allereerste begin van mijn blog, en de reiniging en verzorging die ik destijds voor mijn […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: