Verzorging

K-beauty: natuurlijke huidverzorging die precies bij jou past

12 augustus 2018
K-beauty

K-beautyK-beauty, ook wel Korean beauty genoemd, richt zich voornamelijk op huidverzorging. Het idee erachter is dat als je je huid goed verzorgd, je er vanzelf goed uitziet en dus veel minder makeup nodig hebt. Een soort natural beauty, dus. Natuurlijk zitten er ook een aantal typisch Koreaanse idealen in verwerkt. In Zuid-Korea (en niet alleen daar – in meer Aziatische landen) is een Europese look een schoonheidsideaal. Dat wil zeggen: een zo licht mogelijke huid. En dan zitten wij hier massaal ons best te doen om een beetje bij te kleuren…Anyway, het uitgangspunt is dat je je huid zo goed verzorgd dat je niet veel makeup meer nodig hebt. Hooguit voor een beetje kleur, maar niet om vlekjes of oneffenheden te bedekken. En daar ben ik helemaal voor!

 

tweemaal daags 15 minuten

Goede huidverzorging klinkt zo simpel, maar dat valt tegen. Iedere huid heeft zijn eigen eigenschappen en probleemzones waar je rekening mee moet houden. Daarom moet je huidverzorging perfect afgestemd zijn op jouw huid en gebruik je producten die diep op de huid inwerken, een langdurig resultaat geven en ook nog eens gemakkelijk zijn in het gebruik. Met het 10-stappen regime besteed de gemiddelde Koreaanse vrouw 10 tot 15 minuten aan haar beauty-routine. ’s Morgens en ’s avonds. Het is dus ook meteen goed voor de broodnodige me-time.

 

Natuurlijke INGREDIËNTEN

De huidverzorgingsproducten binnen de K-beauty beweging bevatten veel natuurlijke ingrediënten. Dan kun je denken aan kruiden, bloemen en essentiële oliën, maar Korea zou Korea niet zijn als ze niet ook gretig gebruik zouden maken van vreemde spullen als slakkenslijm, bijengif of varkenscollageen. Jak. Maar het uitgangspunt is duidelijk: natuurlijke ingrediënten in plaats van in een laboratorium, op kunstmatige wijze gekregen spullen.

 

Elke huid is anders

De ene huid is de andere niet. We kenden al de verschillende huidtypes waarop verzorgingsproducten gebaseerd zijn, maar er is meer. Hoe je huid zich gedraagt is niet alleen afhankelijk van je huidtype, maar ook van je leeftijd, je levensstijl, je voeding, stress, het jaargetijde, de temperatuur en zelfs je maandelijkse hormoonbalans. Zo heb je dus op verschillende tijden verschillende producten nodig en verschilt je huidverzorging in de winter van die in de zomer, en die van de ochtend is ook anders dan je avondroutine. Goed nadenken dus!

 

Is k-beauty te doen?

Toen ik voor het eerst over K-beauty las dacht ik: “Wow, dit sluit precies aan bij de filosofie van mijn blog!” Behalve de rare Koreaanse voorkeuren over geen zon en slakkenslijm en zo, dan. Maar dat je je huid goed moet verzorgen en dat hierbij meer komt kijken dan alleen je huidtype, daar ben ik het helemaal mee eens.

Of ik nu een rigoureus K-beauty regime ga aanhouden? Ik weet het niet. Het lijkt me wel mooi om ook die rode vlekjes en verwijde poriën weg te krijgen, maar ik weet niet of ik het ervoor over heb om continu te smeren, maskeren, oliën, serummen en meer. Wel ga ik op zoek naar huidverzorging die bij mijn huid en omstandigheden past, met een routine die goed in mijn dag past.

 

2 Comments

 • Reply Beautytrends anno 2019: deze vijf dingen gaan we terugzien - Huid en Haar 14 januari 2019 at 6:59 am

  […] huid. Want wie een mooie huid heeft, heeft vanzelf ook minder makeup nodig. En natural beauty (of K-beauty) is helemaal hot dit […]

 • Reply Wat is double cleansing? - Huid en Haar 21 januari 2019 at 6:26 am

  […] cleansing komt uit de Korean Beauty of K-beauty routine. Het idee erachter is dat er tijdens je dag allerlei vervuiling op je gezicht komt: van je […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: