Verzorging

Gezichtsreiniging voor beginners

5 april 2018

Bijna iedereen die ik ken heeft er eentje: een poetsritueel. Sommigen doen alleen ’s avonds voor het slapengaan aan gezichtsreiniging, anderen driemaal daags en uitgebreid (hoe doen ze dat op hun werk…?). Zelf heb ik een soort haat-liefdeverhouding met mijn eigen poetsritueel. Ik vind ‘m vaak te lang. ’s Avonds ben ik vaak moe en heb ik echt geen zin om uitgebreid te reinigen. En ’s morgens heb ik vaak haast. Ik ben een echt avondmens (niet te verwarren met een nachtraaf – ’s nachts slaap ik) en dus blijf ik ’s morgens liever een kwartiertje langer liggen dan dat ik weer sta te poetsen. Veel gebaat bij een snelle routine dus!

Anyway, terug naar de beauty. Het meest basic gezichtsreiniging is toch wel wassen, toner, moisturizer. Dus dat probeer ik tweemaal daags te doen. Heb je een makkelijke huid, dan kun je de toner misschien nog wel achterwege laten. Helaas is mijn huid erg gemixt en ook nog eens gevoelig, dus heb ik snel last van jeuk en pukkeltjes als ik het verkeerde product gebruik.

Voor nu ben ik erg fan van The Body Shop. Zij hebben een hele fijne lijn met producten voor een gevoelige huid. Ik gebruik hiervan de Aloë Vera Face Wash (in een handig pompje), de toner en de nachtcreme. Prima om ’s avonds te gebruiken. De facewash en de toner gebruik ik ’s morgens ook. Er is ook een dagcreme in dezelfde lijn, maar helaas werkt die niet voor mij, dus daar ben ik maar snel mee gestopt. Nu probeer ik een dagcreme van Clinique. Daarover dus binnenkort mijn eerste review!

Alles bij elkaar ben ik ongeveer 10 minuutjes kwijt aan het poetsen – en dat is inclusief de tanden. Valt mee, toch?

Fijne dag!

2 Comments

 • Reply Review: Clinique Moisture Surge Intense dagcreme - Huid en Haar 28 juni 2018 at 11:55 am

  […] mijn vorige blog vertelde ik al dat mijn huid soms een beetje lastig is. Snel geïrriteerd, jeuk, kleine bultjes of […]

 • Reply Mijn nieuwe reinigingsroutine: wat is er veranderd? - Huid en Haar 7 oktober 2018 at 6:46 am

  […] Tijd om eens terug te kijken naar het prille begin. Een van mijn eerste artikelen ging over hoe ik mijn gezicht schoonmaak. Hoe doe ik dat een half jaar later en wat is er […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: