Verzorging

Gezichtsolie: wat is het en hoe werkt het?

21 augustus 2018

gezichtsolieIn de Goodiebox van vorige maand zat een mooie fles gezichtsolie van Dr. Botanicals. Tijd om eens op zoek te gaan: wat is gezichtsolie eigenlijk en hoe moet je het gebruiken? Toevoegen aan je routine (waar dan) of in plaats van je gebruikelijke dag- of nachtcrème?

We beginnen maar bij de samenstelling. Want gezichtsolie bestaat namelijk uit… olie! Verrassing! Dat kunnen wel heel veel verschillende soorten olie zijn, van basisolie tot essentiële oliën die van alles voor je huid kunnen doen. Een groot verschil met crèmes is dat olie een natuurlijk product is, waar een crème nog wel eens chemisch samengesteld kan zijn. Ben je dus een groot fan van puur natuur, dan is een olie wellicht iets voor jou.

Verder zijn er aan de basisolie nog essentiële oliën toegevoegd en die hebben elk zo hun eigen werking en eigenschappen. Tea Tree olie ken je vast al vanwege zijn zuiverende werking, rozenolie voor een zachte huid en zo zijn er nog veel meer.

 

Maar gezichtsolie is toch heel vet?

Ja en nee. Een goede gezichtsolie trekt snel in de huid en laat geen vettig gevoel achter. Ook niet op een vette huid. Blijft er toch een vettig laagje achter? Dan heb je waarschijnlijk een olie gekozen die niet aansluit bij jouw huidtype en kun je beter een lichtere variant kiezen.

Ook voor de vette huid is een olie heel geschikt, hoe tegenstrijdig dat ook klinkt. Ik heb zelf een gecombineerde huid en wilde nooit olie gebruiken, maar het gekke is dat juist die olie ervoor heeft gezorgd dat mijn huid een stuk evenwichtiger is geworden. Met het aanbrengen van een olie geef je namelijk ook weer prikkels door aan je huid: de voeding en vettigheid is er al, dus hoeft je huid niet meer aan te maken. En dat zorgde er bij mij voor dat mijn huid een stuk rustiger en minder glimmend werd.

 

Hoe gebruik je een gezichtsolie?

Over het gebruik van gezichtsolie zijn de meningen wat verdeeld. Sommigen raden aan het als een soort serum te gebruiken, dus na het reinigen van de huid en voordat je je dag- of nachtcrème aanbrengt. Andere zeggen dat je een paar druppels door je crème moet mengen voor het beste resultaat. Weer anderen zeggen dat je met een gezichtsolie geen dag- of nachtcrème meer nodig hebt.

Een gezichtsolie legt een soort laagje over de huid heen, waardoor vocht en voeding die zich op of in de huid bevind ook daar blijft, en vuil er niet meer bij kan. Een gezichtsolie is dus het meest geschikt als laatste stap in je routine. Zo sluit je alle fijne stoffen uit je dag- of nachtcrème in de huid en kan je huid optimaal profiteren van al dat moois.

Een gezichtsolie trekt enorm snel in de huid. Als je dus op je droge huid een olie aanbrengt, heb je een heleboel olie nodig. Maak je handen een beetje nat, breng met het pipetje een paar druppels op je vingertoppen aan en verdeel het dan over je gezicht. Zo smeert je je gezichtsolie een stuk gemakkelijker uit en kun je met minder druppels toe.

Het aantal druppels hangt af van jouw eigen huid. Experimenteer en kijk wat voor jou het beste voelt! Met mijn gemengde huid gebruik ik ongeveer vier druppels. Daarvan gaat er eentje naar mijn voorhoofd en slapen, en twee naar mijn wangen en de droge plekjes naast mijn neus en op de wangen onder mijn ogen. De laatste druppel verdeel ik over neus, onder mijn neus en op mijn kin. Soms gebruik ik een paar extra druppels om ook mijn hals mee te nemen.

1 Comment

  • Reply Review: Morroccan Rose Superfood Facial Oil van Dr. Botanicals - Huid en Haar 31 oktober 2018 at 1:22 pm

    […] maar je kunt ook een paar druppels olie mengen met je creme voor extra verzorging. Ik schreef er dit artikel […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: