Verzorging

De K-beauty 10-stappen routine

19 augustus 2018
K-beauty

K-beautyEen tijdje geleden vertelde ik over K-beauty ofwel Korean beauty, dat een goede huidverzorging het belangrijkste vindt van de hele beauty-routine. Met een gezonde huid voel je je beter en heb je minder makeup nodig. Daarbij gebruik je de K-beauty 10-stappen routine voor een optimaal verzorgde huid.

1. Makeup verwijderen

Allereerst verwijder je je makeup (’s avonds) of spoel je de slaap van je af met wat water (’s morgens). Zo begin en eindig je je dag met een schone huid zonder restjes makeup of restjes nachtcreme of nachtmasker van het slapen.

 

2. Reinigen

Daarna reinig je je huid met een zachte cleanser die je afstemt op je eigen huidtype en die je zelf prettig vind om te gebruiken. Dat kan zijn omdat hij zo lekker ruikt, of omdat hij van dat zachte schuim geeft… wat jij prettig en belangrijk vindt telt. Neem dus de tijd om dingen uit te proberen en jouw favoriete cleanser te vinden.

 

3. Exfoliëren (3 of 4 keer per week)

Met exfoliëren verwijder je de dode huidcellen van je huid en voorkom je dat die je poriën gaan verstoppen en een pukkeltje veroorzaken. Daarnaast ziet je huid er frisser en gezonder uit en helpt het om verzorgingsproducten beter op te nemen.

 

4. Toner

Met een toner haal je de laatste restjes vuil weg en zorg je ervoor dat je huid optimaal voorbereid is om de verzorging uit je volgende producten op te nemen. Deze kun je twee keer per dag gebruiken, ’s morgens en ’s avonds.

 

5. Maskers (3 keer per week)

Met een masker kun je je huid een flinke oppepper geven. Maar je hoeft het hierbij niet bij een enkel masker te laten. Door mullti-masking kun je je huid verdelen in verschillende zones die elk hun eigen verzorging krijgen. Zo kun je op je onzuivere huid een beetje zuiverend masker doen, op de droge plekjes een vochtinbrengend masker en op de vettige huid een matterend masker.

 

6. Essence

Een essence (een soort lotion, niet te verwarren met serums of huidolie) voegt een zachte, gezonde gloed aan je huid toe. Deze gebruik je dus na alle reiniging. Je brengt de lotion niet aan met een watje of wattenschijfje, maar met je vingers, waarna je het product zachtjes in je huid klopt.

 

7. Serums

Een serum geeft je huid elke dag een boost. Doordat je huid nu helemaal schoon en voorbereid is wordt een serum optimaal en heel snel door de huid opgenomen. Tip uit Korea: ook hier kun je werken met meerdere serums die jouw huid geven wat het nodig heeft. Je hoeft hierbij geen speciale volgorde aan te houden, maar kunt ze na elkaar aanbrengen. Wacht wel even met aanbrengen tot het vorige serum is ingetrokken.

 

8. Oogcreme

Je ogen zijn een bijzonder gevoelige zone in je gezicht. De huid er omheen is erg teer en beschadigt gemakkelijk. Een oogcreme hydrateert de gevoelige huid rond de ogen en kan helpen om kleine lijntjes en rimpeltjes te verminderen. Daarnaast kan het ook zwelling verminderen waardoor je wallen wat minder zichtbaar zijn.

 

9. Moisturizer

Nu is het pas tijd voor de dagcreme of de huidolie – of allebei. De moisturizer helpt je huid om alle voeding die het net heeft gekregen in de huid te houden, en zorgt ervoor dat je huid de hele dag mooi gehydrateerd blijft. ’s Avonds gebruik je een nachtcreme om de uitdroging die je huid overdag meekrijgt weer te herstellen.

 

10. Zonbescherming

Als laatste komt de suncare aan de beurt. Met een SPF30 kom je in deze warme zomermaanden een heel eind. Het beschermt je huid tegen de schadelijke straling van de zon, voorkomt dat je verbrandt en hydrateert je huid. Daarnaast is het ook een prima primer voor je makeup! ’s avonds heb je natuurlijk niet veel aan zonbescherming, maar kun je een extra hydraterend masker gebruiken dat je huid stralend voor de dag laat komen.

 

Alles bij elkaar is het een heel werk om je huid volgens de K-beauty 10-stappen routine te verzorgen! Zelf pas ik ook (nog) niet al deze stappen toe en ben ik zeker nog niet zover dat ik allerlei maskers door elkaar ga gebruiken. Maar ook daarbij geldt het advies: blijf dingen uitproberen, geef niet te snel op, en vooral: geniet ervan.

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: