Verzorging

Dagcreme, serum, zonnebrand… wat is de juiste volgorde?!

10 juni 2018

Serum AvantVanmorgen pakte ik weer een nieuw productje om te testen op… een serum deze keer. Een blik uit het raam zei me dat ik ook wat zonnebrand op mijn gezicht zou moeten smeren vandaag… en dan is er nog de dagelijkse moisurizer, die mijn droge huid toch wel erg fijn vind. Jeetje, het wordt wel erg veel zo! In welke volgorde smeer ik dit alles erop, zodat het wel allemaal zijn werk doet? 

Het kan even puzzelen zijn met dit warme weer. Je wilt een serum gebruiken als oppepper voor je huid, en je dagcreme heeft geen of niet genoeg bescherming tegen de zon. Je bent er iets meer tijd aan kwijt, maar zo doe je dit:

Serum eerst
Het serum werkt direct in je huid en geeft een boost! Die gebruik je dus als eerst. Laat hem wel even goed intrekken voor je verder gaat! Aangezien ik weinig geduld heb en niet stil kan staan gebruik ik de tijd om mijn kleding alvast uit te zoeken en vuile was in de wasmand te doen. Twee vliegen in een klap!

Daarna de dagcreme…Zonnebrand Ambre Solaire
Wanneer je serum is ingetrokken kan de dagcreme er overheen. Op dezelfde manier als je altijd doet. Ook hier is het wel weer belangrijk
om je creme goed in te laten trekken voor je verder gaat.
Outfit al uitgezocht? Dan gebruik je de tijd gewoon om een kopje thee te zetten of alvast je haar te doen.

Tenslotte de zonnebrand
Die laatste hadden jullie vast al geraden. De beschermingsfactor van je zonnebrand komt het beste tot zijn recht als je die als laatste aanbrengt.

Zo, en nu fris en beschermd de zon tegemoet!

1 Comment

  • Reply Review: RNA Serum van Avant - Huid en Haar 2 juli 2018 at 2:31 pm

    […] ook sneller weer overschakelen op andere testproducten. Ik vind het prima! Een serum breng je aan onder je dagcreme en eventuele zonnebrandcreme. Na het reinigen van je huid begin je dus hiermee. Vergeet ook niet om het goed in te laten trekken […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: