Reviews & Unboxings

Review: Verstevigend oogserum van Olaz Eyes

20 maart 2019
Olaz Oogcreme

Mijn eerste kennismaking met een oogserum was de oogcreme van Ilse Jacobsen uit de Goodiebox. Deze van Olaz vond ik in de Bluxbox van afgelopen december en is dus de tweede oogcreme ooit die ik uitprobeer. En ik blijf erbij dat een goede oogcreme inmiddels niet meer uit mijn routine weg te denken is. Wat een fijn spulletje om in huis te hebben!

Over Olaz

Olaz Oogcreme

Olaz kennen we allemaal wel van de huidverzorgingsproducten. Ze zijn al jaren op de markt met dag- en nachtcremes en meer verzorging die net aan de bovenrand van het midden zitten. Hier in Nederland zijn ze bekend als Olaz, maar in Amerika, waar het merk oorspronkelijk vandaan komt, is het Olay. Dat maakte het even lastig om op de officiele website uit te komen en wat meer informatie te vinden, aangezien het merk geen Nederlandse site lijkt te hebben.

Ook op de Amerikaanse site is het even speuren naar een ‘over ons’-achtige pagina. Het dichtste bij komt een pagina die zich afvraagt waarom je Olaz zou moeten kiezen. Hier wordt verteld over de missie van Olaz, namelijke het tegengaan van huidveroudering. En daarin gaan ze best ver. De wetenschap wordt ingezet om te onderzoeken hoe je huidveroudering kunt tegengaan, maar ook hoe het ontstaat (en hoe je het dus kunt voorkomen).

Over het oogserum

Het oogserum zou (volgens de verpakking) de huid rond de ogen jong houden en zorgen voor een frissere blik in twee weken. Dat is nogal wat! Zelf heb ik hier niet zoveel hoop op, ook omdat ik al een oogcreme heb gebruikt die al heel veel heeft gedaan voor mijn ogen. Het kan natuurlijk niet altijd feest blijven, maar misschien dat het wel werkt als je voor het eerst iets gebruikt?

Verder oogt de tube eenvoudig: een gewone, rode tube met de merknaam erop en verder eigenlijk niets. Het oogserum geurt ook niet heel sterk en dat is wel zo prettig, aangezien je waarschijnlijk ook nog een dagcreme gaat gebruiken waar wel weer een geurtje aan zit.

“Using a deep understanding of skin aging, superior ingredients and formulations, and proven performance testing, Olay scientists design and develop products that work.”

olay.com

Het gebruik

Ik heb het verstevigende oogserum van Olaz twee keer per dag gebruikt, ’s morgens en ’s avonds. Daarbij heb ik een klein beetje van het serum rondom mijn oog ‘gestippeld’ en die stipjes vervolgens zachtjes de huid in geklopt met mijn ringvinger.

Het serum voelt heel licht en luchtig aan, en zo brengt hij ook aan. Het trekt snel en gemakkelijk in de huid – alleen als je iets te veel gebruikt (gebeurt mij ook weleens) kan het een beetje een vochtig laagje achterlaten. Dat is ’s avonds niet zo erg als je toch gaat slapen, maar ’s morgens kun je dan het beste even wachten tot het is ingetrokken voor je aan je makeup begint. Verder voelt het niet vettig of plakkerig aan.

Wat ik wel een beetje lastig vond is het tubetje zelf. Vanwege de smalle dop kun je hem niet rechtop wegzetten, waardoor het serum niet netjes onderin de tube zit. Verder gebruik ik een gezichtsserum op oliebasis, waardoor mijn vingers een beetje vettig zijn als ik aan mijn oogcreme toekom. Dat is dan weer niet handig met de gladde dop die op deze tube zit – een paar ribbeltjes op de dop hadden gezorgd voor wat meer grip.

Verder is het oogserum wel prettig in gebruik. Ik kan niet zeggen of ik er ook echt een frissere blik aan overgehouden heb (zelf zie ik geen verschil) maar het voelt wel prettig aan en hopelijk voorkomt het ook nog iets.

Olaz Oogcreme

Product: Firming Eye Serum
Merk: Olaz
Kopen: Kruidvat
Kosten: €26,25

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar vind ik het verstevigende oogserum van Olaz een heel prettige oogcreme. Doordat hij zo licht is, trekt hij snel in en voelt het lekker fris aan. Wat mij betreft beter dan een zwaardere creme. De vormgeving van de tube had wat beter gekund, maar als je hem rechtop in een beker zet of tussen wat andere dingen in klemt zodat hij kan blijven staan is dat probleem ook grotendeels opgelost.

Ik vind het een aanrader!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: