Reviews & Unboxings

Review: Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer van Essence

26 november 2018
Primer van Essence

Deze primer met de lange naam kreeg ik in de Bluxbox van afgelopen herfst: de Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer van Essence. Wow, dat is een mond vol. En, raar maar waar, ik heb nog nooit iets van dit budgetmerk geprobeerd. Ik laat me verrassen! 

Over Essence

Primer van Essence

De meesten kennen Essence wel: dat budgetmerk dat je voor een prikkie kunt kopen bij drogisterijketens als Kruidvat. Maar wat zegt Essence zelf? De website is in ieder geval heel erg ingericht op jonge meiden – niet mijn categorie dus. Volgens hun eigen filosofie houdt Essence zich bezig met het toegankelijk aanbieden van producten waarbij je jouw stijl kunt ontdekken en er goed uitziet. 

En dat klopt wel: Essence is gemakkelijk te krijgen, heel betaalbaar (zeker voor meiden die moeten rondkomen van een bijbaantje en/of ook nog hun studie moeten betalen) en heeft altijd mooie spullen: zowel basics als dingen die meegaan met de laatste trends.

Over de Primer van Essence

Okee, ik ga het niet de hele tijd de Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer van Essence noemen. Gewoon de Primer van Essence is een stuk korter. Anyway, deze primer is dus grijs van kleur. Ja echt. Dat komt omdat hij gemaakt is van klei, en dat zou weer fijn zijn voor je huid. 

De tube is voorzien van een klein tuutje aan het einde waardoor je de primer gemakkelijk kunt verdelen en niet te veel tegelijk uit de tube knijpt. Handig! Verder zit er niet echt een geurtje aan: hij ruikt een beetje neutraal. Wel zo prettig als er nog van alles overheen moet. 

Essence cosmetics gives you easy access to great products that inspire you to express who you are with style, confidence and fun.

Essence.eu

Het gebruik

Volgens de verpakking kun je de Primer van Essence ook gewoon als basis gebruiken zonder er een foundation en allerlei poeders overheen te doen. Gelukkig maar, want daar ben ik niet zo van. Doordeweeks heb ik er echt geen tijd voor, dus dat doe ik eigenlijk alleen als ik een feestje heb. Maar ook zonder al die basis makeupjes zou hij de porien kleiner maken en een egalere basis verzorgen. 

Ik heb de Primer een aantal keren geprobeerd en ik moet eerlijk zeggen dat ik weinig verschil zag. Mijn porien werden er wel iets minder zichtbaar van, maar rode vlekjes waren nog steeds zichtbaar. 

Het matterende deel van de naam klopt wel aardig. Ik heb een wat vette huid op mijn voorhoofd en kin, en het matterend effect komt er omdat de olie daar opgenomen wordt door de Primer. Dat werkt dus wel goed! Helaas heb ik ook delen van mijn gezicht waar de huid wat droger is en daar zorgde datzelfde effect weer voor een trekkerig en droog gevoel – minder prettig. De Primer alleen op de vettige plekken aanbrengen werkte voor mij het beste. 

Primer van Essence
Product: Studio Mattifying + Pore Minimizing Primer
Merk: Essence
Kopen: Kruidvat
Kosten: €3,59

Dit vind ik ervan

Voor een budgetmerk is de Primer van Essence best okee – zelfs als je hem zonder foundation en andere spullen gebruikt. Je porien worden er iets minder zichtbaar van en als je last hebt van een vettige huid neemt hij ook het nodige op. Lijkt mij ook fijn als je er nog make-up overheen doet, zodat het niet van je gezicht afglijdt halverwege de dag. Maar dat heb ik dus niet getest. 

Voor mensen met een droge huid zou ik hem niet aanraden: de droge delen van mijn huid werden er alleen maar droger van en dat voelde echt niet prettig. Met een droge huid ben je denk ik beter af met een product dat iets meer voedt en iets minder matteert. Een droge huid is van zichzelf al mat genoeg. 

Alles bij elkaar denk ik dat de Primer van Essence een prima budgetuitvoering is, maar niet geschikt voor elk huidtype. En je kunt hem inderdaad ook los gebruiken. Vooral geschikt voor mensen met een wat vettere huid, anders droogt hij toch wat uit. 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: