Reviews & Unboxings

Review: Spot Stick van Australian Bodycare

28 maart 2021

Na alle hectiek van de afgelopen tijd heb ik echt geen idee meer hoe ik aan dit product ben gekomen… maar hier is het dan. Een ‘spot stick’. En nu ik langzaam mijn stralende zwangerschapshuidje verlies en de pukkeltjes weer opkomen ben ik blij dat ik deze heb gevonden. Zou het echt een wondermiddel voor pukkeltjes zijn…?

Over Australian Bodycare

Australian Bodycare draait om een specifiek plantje uit Australie: Tea Tree. De olie van deze plant zou zorgen voor een gladde, schone huid en glanzend haar. In alle producten van dit merk is daarom Tea Tree olie verwerkt. Dit zou zorgen voor een goede genezing van kapotte plekjes en pukkeltjes, en ervoor zorgen dat je lichaam gezond en schoon blijft zodat nieuwe problemen geen kans krijgen.

Product: Spot Stick
Merk: Australian Bodycare
Kopen: Amazon
Kosten: € 7,99

Spot Stick: de eerste indruk

De Spot Stick ziet eruit als een soort rollerstick. Een glazen flesje met een rolballetje voor het aanbrengen op kleine plekjes. Toch ben ik een beetje in de war. Bij een ‘Spot Stick’ denk ik aan een spulletje dat ik gebruik op mijn pukkeltjes. Maar op de verpakking staat dat ik het kan gebruiken als onderdeel van mijn dagelijkse routine en dat het helpt om een gladde huid te ondersteunen. Is het nu om pukkeltjes te lijf te gaan of om pukkeltjes te voorkomen…?

Ik probeer het maar gewoon op een pukkeltje dat deze week is opgekomen en waar ik graag vanaf wil. Alleen op het pukkeltje en de huid er direct omheen dus. Bij het openmaken komt de bekende Tea Tree-geur je tegemoet: een scherpe, beetje menthol-achtige geur. Het ruikt wel heel schoon en fris.

Dankzij het balletje kun je het ook heel precies aanbrengen op plekjes waar dat nodig is. Handig.

Australian Bodycare heeft een reeks producten met pure Tea Tree Olie ontwikkeld die op efficiënte wijze verschillende huidproblemen behandelt en voorkomt dat de huid gaat irriteren.

australian-bodycare.nl

Het gebruik

Volgens de gebruiksaanwijzing kun je de spot stick op verschillende manieren gebruiken. Als ‘echte’ spot stick – dus om je pukkeltjes mee aan te stippen – of als stick om je huid een oppepper te geven en zo ook roodheid en andere narigheid tegen te gaan.

Ik heb beide varianten geprobeerd. Nu heb ik geen probleemhuid en maar af en toe een pukkeltje, dus ik heb niet getest op acne of andere problemen. Maar voor hier en daar een pukkeltje (bijvoorbeeld als je ongesteld moet worden) is ie prima te gebruiken. Bij mij was een pukkeltje na een paar dagen weer verdwenen.

Bij het aanbrengen van de spot stick voel je dit op je huid. Het geeft een wat fris en tintelend gevoel, en de geur vertelt je ook meteen dat er tea tree olie in verwerkt zit: het ruikt vrij sterk. Nu houd ik wel van de geur van tea tree, maar het is wel raadzaam om deze even goed in te laten trekken voor je de deur uit gaat.

Door het tintelen vond ik het niet echt prettig om het op mijn hele gezicht te gebruiken. Bij te veel gebruik werd het tintelen voor mij wat te heftig en kon het wat branderig aanvoelen. Dat geeft toch de indruk zoals we die van tea tree kennen: dat het zeker goed schoonmaakt, maar ook vrij agressief kan zijn voor de huid als het in hoge concentraties wordt gebruikt, zoals ik vermoed dat bij deze stick wel het geval is.

Fijn dus voor als je een normale huid hebt met soms een pukkeltje. Voor acne of andere problemen zou ik het niet aanraden, en ook niet voor gebruik op het hele gezicht. Mensen met een gevoelige huid kunnen deze beter even laten staan. Vanwege de tea tree olie kan de spot stick irritaties veroorzaken en dan ben je nog verder van huis.

Verpakking:

Geur:

Gebruik:

Geschikt voor:

Niet geschikt voor:

Glas, plastic dop

Sterk, tea tree, menthol-achtig

Gemakkelijk door de roller

Normale tot vette huid

Acne-gevoelige of probleemhuid, gevoelige huid

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: