Reviews & Unboxings

Review: Sand & Sky Australian Pink Clay Mask

6 maart 2019
Sand & Sky Masker - Set

Dit product was een tijd lang niet weg te slaan uit mijn tijdlijn op Instagram en Facebook: de Sand & Sky Pink Clay Mask. Overal waar ik op social bezig was kreeg ik deze wel een keer of tien tussen de gesponsorde content voor mijn neus. Wat is dit?! En waarom krijg ik dit te zien? Staat mijn webcam soms ingezoomd op mijn pukkels?! Natuurlijk was ik weer te nieuwsgierig naar deze Insta-hype (of is het meer een hoax?) en heb ik hem besteld – en geprobeerd.

Over Sand & Sky

Sand & Sky Masker

Sand & Sky is een Australisch merk dat gestart is door twee zussen die op verschillende plekken op de wereld hebben gewoond en gewerkt. En altijd vonden misten ze hun eigen, Australische huidverzorging, die zo onbekend is op veel plekken in de wereld.

Australie heeft een unieke flora en fauna die je nergens anders ter wereld vindt. En omdat grote delen van het continent nog ongerept zijn, tref je er prachtige dingen aan. Zo ook in dit merk. Sand & Sky maakt gebruik van ingrediënten van Australische bodem en hun masker is dus een hit op Facebook en Instagram.

Over de Pink Clay Mask

En waarom is dit masker dan zo’n hit? Vanwege de Australische roze klei. Zeggen ze. Die zou ervoor zorgen dat je huid diep gereinigd wordt, maar zonder agressieve spullen in je masker. Daarbij verkleint het je porien en zorgen de planten en kruiden ervoor dat ook je droge of gevoelige huid niet zomaar uitdroogt.

Wel een puntje voor de mensen met acne: wees voorzichtig met kapotte plekjes op je huid – dit masker zou wel iets door voor littekentjes door acne, maar is niet bedoeld om op kapotte of open plekjes te smeren.

Bij de Sand & Sky Pink Clay Mask krijg je een gratis kwast om het spul op je gezicht aan te brengen. Zo hoef je niet met je vingers in de pot en blijft de inhoud schoon. Goed over nagedacht!

A magnet for toxins, our hero ingredient deeply cleanses the skin. It purifies and tightens pores right before your eyes. It’s not magic, its Pink Clay baby!*

Sand and Sky

Het gebruik

Zelf heb ik het pakketje direct via Sand & Sky besteld, maar ik ben er inmiddels achter dat je het ook kunt bestellen bij het Britse Beauty Bay. Dan heb je het vast een stuk sneller in huis! Voor mij was het even wachten op de bestelling, maar uiteindelijk kwam hij toch binnen. En het was een mooie set: naast mijn masker kreeg ik er ook een tasje omheen en een handschoentje om het spul weer af te poetsen. Mooie deal!

Het potje was wat kleiner dan ik had verwacht, maar gaat dankzij de kwast toch nog best lang mee! Ik heb het masker twee keer per week gebruikt en deed er ruim een maand mee. Dat mag ook wel, want hij is niet echt goedkoop. Tip: als je het niet erg vindt om te wachten, houd dan de site van Sand & Sky in de gaten of schrijf je in voor de nieuwsbrief. Ze hebben regelmatig een goede kortingsactie!

Het aanbrengen met de kwast was even wennen, maar je hebt echt maar een dun laagje van dit spul nodig. Het smeert gemakkelijk uit en ik had dus al snel mijn hele gezicht onder zitten. Het moet tien minuten inwerken, en na een tijdje voelde ik het wel tintelen. Volgens de website is dit normaal, dus heb ik me er verder niet druk om gemaakt. Als je het net aanbrengt ziet het er roze uit, maar het droogt uiteindelijk wat wittig op en wordt ook hard als het opdroogt.

Met een beetje warm water kun je het masker gemakkelijk weer van je gezicht afhalen. Daar heb ik met andere maskers wel eens meer moeite mee gehad! Wel voelt mijn huid na het gebruiken van de Pink Clay Mask een beetje droog en trekkerig aan. Ik heb daarna dus even wat extra serum of olie gebruikt om mijn huid weer wat bij te voeden.

Het resultaat is wel erg goed. Ik heb het regelmatig geprobeerd als ik wat last had van pukkeltjes (hallo, maandelijkse periode) en het doet dus inderdaad wat het belooft! Mijn pukkeltjes waren na gebruik een stuk minder rood en pijnlijk en (voor mijn gevoel in ieder geval) ook sneller weer weg. Yes!

Sand & Sky Masker - Set

Product: Pink Clay Mask
Merk: Sand & Sky
Kopen:   Beauty Bay
Kosten: € 46,95

Dit vind ik ervan

Hoax of hype? Ik zeg hype! Voor mij werkte dit spul heel goed, en zeker op pukkeltjes of een onzuivere huid. Het tintelt wel iets en een beetje extra huidolie is na dit masker geen overbodige luxe, maar jeetje! Het verricht wel een klein wonder op je huid.

Qua gebruik en effect vind ik hem een beetje vergelijkbaar met het kleimasker van Caudalie dat ik eerder heb getest. Er is wel wat verschil: het masker van Sand & Sky treed wat harder op tegen puistjes, maar het masker van Caudalie is weer wat milder en dat is voor je huid wel zo prettig. Alles bij elkaar is dit masker van Sand & Sky zijn geld zeker waard, en helemaal als je een onzuivere huid hebt die snel pukkeltjes krijgt. Topproduct!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: