Reviews & Unboxings

Review: Revive Morning Bath & Shower Oil van Aromatherapy Associates

2 november 2018
Revive Morning Bath & Shower Oil van Aromatherapy Associates

In de Look Fantastic Box van September zat dit kleine glazen flesje Revive Morning Bath & Shower Oil van Aromatherapy Associates. Ik was al meteen verliefd toen ik het openmaakte en eraan rook: wauw, wat een geur! Ik ben altijd al fan geweest van essentiële oliën, hun geur en hun werking, en nu kan ik die meenemen in de douche.

Over Aromatherapy Associates

Zelf was ik nog niet bekend met dit merk, en ben ik dus weer op onderzoek uit gegaan. De filosofie van dit Aromatherapy Associates kun je eigenlijk al terugvinden in de naam: het gaat om aromatherapie. 

Aromatherapie werkt met essentieel oliën. Dat zijn oliën die in supergeconcentreerde vorm zijn gedestilleerd uit bloemen en planten. Ze hebben dus een hele natuurlijke (en ook hele sterke) geur en ze worden al jarenlang gebruikt als natuurlijke remedie voor bijvoorbeeld spierpijn of een verstopte neus. Maar naast volksremedies richt aromatherapie zich ook op je algehele welzijn. Met een fijne, subtiele geur die jou aanspreekt kun je namelijk ook beter ontspannen. En als je goed kunt ontspannen kun je bijvoorbeeld ook beter slapen, rust je beter uit en kun je de stress en drukte van de nieuwe dag beter aan. Plus, het ruikt gewoon lekker. Win-win, toch? 

Anyway, terug naar Aromatherapy Associates. Het merk gebruikt dus aromatherapie als uitgangspunt en baseert de producten op geuren en werkingen van bloemen en planten. De basis ligt dus in de natuur, bij ingrediënten die goed zijn voor je huid, je humeur een boost geven en ook nog eens zalig ruiken. 

…sharing the true power of essential oils and the incredible effects they have at a therapeutic level.

Aromatherapy Associates London
Revive Morning Bath & Shower Oil

Het feit dat het in een mooi glazen flesje met een goudkleurige dop zit vind ik al geweldig. Ziet er zo luxe uit! Wel is het een olie en ik heb geen bad… maar op het flesje lees ik dat je het ook onder de douche kunt gebruiken. Gewoon lekker insmeren, diep inademen en weer afspoelen. 

Het flesje dat in de Look Fantastic Box zat heeft de geur ‘Revive Morning’ en ruikt naar rozemarijn en citrus, twee geuren die zorgen voor een lekkere boost in de morgen. Rozemarijn-olie ruikt wel wat sterk, zeker in deze geconcentreerde vorm, dus misschien is dit niet voor iedereen weggelegd. Ik houd er wel van in ieder geval.

Het gebruik

Zoals ik al zei heb ik dus geen bad. Daarom heb ik dit product uitgetest onder de douche. Revive Morning is een olie en dus erg vloeibaar, maar volgens de gebruiksaanwijzing kun je je hier onder de douche mee insmeren en vervolgens genieten van de vrijkomende geuren voor je het weer afspoelt. 

Dat insmeren is nog best een dingetje. In een bad kun je de olie gewoon toevoegen, maar in de douche is dat toch anders. Een spons of een washandje werkt niet echt, want daar trekt de olie alleen maar in. Met je handen gaat het wel, maar kun je maar een klein beetje tegelijk pakken (anders loopt het er weer uit) en dus ben je even bezig. 

Niet dat dat erg is, want ik vind het nog altijd heerlijk ruiken. Ik heb dan ook volop genoten van douchen met dit spul, ondanks dat het een beetje onhandig was. En juist omdat het een olie is voelt je huid wel lekker zacht aan!

Revive Morning Bath & Shower Oil van Aromatherapy Associates
Product: Revive Morning Bath & Shower Oil
Merk: Aromatherapy Associates
Kopen: Look Fantastic
Kosten: € 46,95 (55 ml)
Dit vind ik ervan

Revive Morning van Aromatherapy Associates ruikt echt heel sterk uit het flesje, maar veel zachter en erg lekker op je huid. Ik vind hem heerlijk, maar pas wel op als je niet van sterke geuren houdt: de geur uit het flesje is echt heel sterk!

Het gebruik onder de douche is wel een beetje ingewikkeld omdat het een vloeibaar spulletje is. Ik denk dat hij in bad veel beter tot zijn recht komt, zowel qua geur als qua gebruik. 

Alles bij elkaar ben ik echt helemaal fan van de geur en heb ik inmiddels ook weer zin om meer met aromatherapie in mijn eigen leven te gaan doen. Bedankt, Aromatherapy Associates! Maar voordat ik deze nog een keer koop, wil ik eerst een nieuwe badkamer – met een bad. 

1 Comment

  • Reply Aromatherapie 101: de basics - Huid en Haar 28 januari 2019 at 7:42 am

    […] geleden kreeg ik een lief, klein, glazen flesje in mijn Look Fantastic Box: een shower oil van Aromatherapy Associates. In het verleden heb ik me wel bezig gehouden met aromatherapie, en aangezien het je zeker een […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: