Reviews & Unboxings

Review: Peeling Mask van Ecooking

10 juni 2021

Dit masker van Ecooking zat in de special edition van Goodiebox én in de Look Fantastic box. Ik heb hem dus twee keer gekregen. Laatst vond ik mijn huid weer eens erg vaal en een beetje vettig en rommeling aanvoelen… tijd voor een grote schoonmaakbeurt met dit masker. En dat heb ik geweten…

Van laboratorium naar keukentafel

Ecooking is ontstaan aan de keukentafel van eigenaar Tina Søgaard. Ze werkte al een tijd in de beauty-industrie, maar niets hielp haar van haar grauwe, vermoeide huid af. Daarom besloot ze zelf wat spullen te bestellen en haar eigen beautyproducten te maken. Gewoon, in haar eigen keuken.

En… dat werkte. Eerst op haar eigen huid, en daarna ook voor familie en vrienden, die het resultaat zagen en dat ook wel wilden proberen. En zo groeide Ecooking langzaam uit naar een echt beautyproduct. Maar wel een die graag eenvoudig blijft. Daarom staat er op het etiket ook precies wat er allemaal in zit: zo veel mogelijk natuurlijke ingrediënten, zonder af te doen aan de effectiviteit. Wel zo duidelijk.

I brought raw ingredients home from the laboratory and started to mix creams, serums, and oils on my kitchen table.

Tina Søgaard – Ecooking

Over de Peeling Mask

Dit masker komt met een hoop waarschuwingen, zelfs op de website van Ecooking zelf. Dus, hier zijn ze:

  • Lees de instructies goed voor je dit product gebruikt!
  • Gebruik dit product niet voordat je naar buiten en de zon in gaat.
  • Verwijder het masker altijd met lauwwarm water en je favoriete cleanser.
  • Het kan zijn dat je dit masker voelt prikkelen en dat je huid wat rood wordt – dit is normaal.

Dat laatste staat ook direct op het deksel van het potje gedrukt. Je huid kan hier dus rood van worden, en je kunt het beter niet gebruiken als je direct daarna de zon gaat opzoeken.

Het masker zelf ziet er trouwens best ongevaarlijk uit. Het zit in een klein glazen potje (50 ml) en het ruikt heel neutraal. Daar dus geen gekke verrassingen.

Peeling Mask

Merk: Ecooking

Prijs: € 41,95

Koop ‘m bij: Lookfantastic

Mijn ervaring

Goed, ik vond het toch best spannend om deze te testen! Mijn huid is vrij gevoelig dus ik was wel even bang dat ik de rest van de week met een vuurrode kop zou rondlopen. Dat viel gelukkig mee – het was ‘maar’ een paar uur.

Het spulletje zelf is een beetje dun, en je hebt er dus ook niet heel veel van nodig. Verder staat in de gebruiksaanwijzing dat je dit ook niet te lang op je huid moet laten zitten – afhankelijk van wat je gewend bent kun je de eerste keer maximaal 5 minuten aanhouden. Langer dan dat was voor mij ook niet prettig – van tintelen ging het al snel over in een branderig gevoel en inderdaad werd mijn huid er vuurrood en heel erg warm van! Ik heb het dus snel weer afgewassen.

Eerlijk is eerlijk: mijn huid voelde daarna wel fantastisch! Heel zacht en glad. Maar dus ook vuurrood en branderig. Mijn gewone dosis moisturizer was ook niet genoeg: pas na drie lagen wilde mijn huid weer een beetje kalmeren.

Gebruiken op eigen risico dus en vooral: NIET TE LANG LATEN ZITTEN!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: