Reviews & Unboxings

Review: Palmolive Purifying Clay Body Wash

27 februari 2019
Palmolive Purifying Clay Body Wash

Deze fles zat in de Bluxbox van winter 2019: de Palmolive Cleansing Mud Body Wash. Een primeur voor Bluxbox, want deze was nog niet in de winkel te koop! Inmiddels is hij overal verkrijgbaar – ik probeerde hem alvast uit en was blij verrast!

Over Palmolive

Palmolive Purifying Clay Body Wash

Het was even zoeken naar informatie over Palmolive zelf! Op de Nederlandse website is die namelijk niet te vinden. Na even speuren kwam ik op de Amerikaanse website van Colgate-Palmolive uit, waar wel iets stond uitgelegd.

Colgate-Palmolive begon ooit met William Colgate, die 200 jaar geleden een kleine handel in zeep en kaarsen had vanuit New York. Nu is zijn kleine handel uitgegroeid tot een wereldwijde onderneming waar miljoenen in omgaan. Wel is het inmiddels wat lastig om uit te vogelen waar Palmolive tegenwoordig voor staat. De kleine ondernemingen van toen hadden ongetwijfeld een missie, maar helaas verzand ik op de website een beetje in de dingen die Amerikanen blijkbaar belangrijker vinden: wie de directie en het management is, dat ze allerlei awards hebben gewonnen en een hoop informatie over investeringen en aandelen.

Ergens staan nog wel de waarden van het bedrijf: ‘caring, global teamwork en continuous improvement’. Tja… wie op een kantoor werkt, kent deze kreten maar al te goed als vindingen van een management dat een mooi imago probeert op te houden. Hier kan ik helaas weinig mee. Er wordt nog wat gevolg gegeven door een aantal mooie kopjes over duurzaamheid en watergebruik, maar ook daarin staat meer over wat je als consument kunt bijdragen dan wat het bedrijf zelf doet. Jammer.

Over de Purifying Clay Body Wash

Deze Body Wash is dus helemaal nieuw en vanaf deze week te koop. Ik kreeg de Purifying Clay – variant in mijn box geleverd en heb deze natuurlijk ook meteen uitgeprobeerd! De body wash zit in de welbekende fles van Palmolive (die ik stiekem toch mooi vormgegeven vind) en ruikt een beetje friszoetig.

Ik vind de geur erg fijn en ook erg ‘Palmolive’ als je begrijpt wat ik bedoel. Ik ken Palmolive van vroeger, mijn moeder kocht het heel vaak. En er was altijd die zacht zoete en toch ook frisse geur aan de producten. Blijkbaar geeft het mij wat oude herinneringen mee!

Het gebruik

Natuurlijk was ik heel benieuwd naar deze primeur, en dus ging de fles meteen mee de douche in. Inmiddels is hij alweer bijna leeg, ligt hij in de winkels en is het tijd voor een review.

Wat mij wel verraste is dat er een klein korreltje in deze body wash zit. Het is dus niet alleen een zachte zeep voor in de douche, maar geeft je huid ook meteen een zachte peeling. Verwacht geen grote scrubbeurten, het is echt maar een klein korreltje en niet al te veel, maar geeft wel net een beetje extra. Ik vond het in ieder geval wel prettig. Wel even goed afspoelen natuurlijk, en ik vraag me nog steeds af waar dat korreltje nu van is gemaakt… ben ik nu weer kleine microplastics door het riool aan het spoelen?

Los van die zorg is de Palmolive Purifying Clay Body wash wel fijn in het gebruik. Het laat de huid niet droog achter en zorgt voor een lekkere frisse geur.

Palmolive Purifying Clay Body Wash

Product: Purifying Clay Body Wash
Merk: Palmolive
Kopen: Kruidvat
Kosten: €3,49

Dit vind ik ervan

Tja… okee, eerst de goede dingen. De Body Wash zelf is gewoon prettig in het gebruik. Hij droogt de huid niet uit en door het korreltje heb ik ook het gevoel dat ik lekker schoon en fris ben als ik uit de douche stap. Prima dus voor je dagelijkse poetsbeurt!

Het enige waar ik een beetje bezorgd om ben is datzelfde korreltje. Gezien de website heb ik niet het gevoel dat Palmolive hier een duurzaam materiaal heeft gebruikt en kan het dus zomaar zijn dat deze microbeads het milieu weer meer schade toebrengen. Dat is dan ook de enige reden voor mij om hem niet te kopen. In ieder geval niet totdat ik zeker weet dat dit niet schadelijk is.

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: