Reviews & Unboxings

Review: Oblepikha Siberica Handcreme

19 december 2018
Goodiebox Hand Care Set - Oblepikha Siberica Handcreme

In het Hand Care setje dat ik van Goodiebox kreeg zat deze handcreme met ingewikkelde naam. Nouja, de naam van het merk is ingewikkeld, in ieder geval. Na het schrijven van deze review vergeet ik dan ook meteen weer hoe je dit moet spellen… maar goed, Oblepikha Siberica is dus een handcreme die gemaakt wordt in Siberië. Dat klinkt in ieder geval veelbelovend voor iedereen die droge handen krijgt in de winter!

Over Oblepikha Siberica

Goodiebox Hand Care Set - Oblepikha Siberica Handcreme

Het unieke aan dit merk met de ingewikkelde naam is dat het gebruik maakt van planten en kruiden die uit de ongerepte natuur van Siberie komen. En als je aan Siberie denkt, denk je aan ijzige kou… toch? Dat klopt ook. Het merk begon met een aantal planten die zo sterk zijn dat ze op een of andere manier de ijstijd hebben weten te overleven. Dat komt door een aantal unieke eigenschappen die wetenschappers hebben weten te vangen in deze producten. 

Oblepikha Siberica werkt met 100% organische ingrediënten en alle planten worden op een groot, biologisch landgoed gekweekt en geplukt. 

Natura Siberica is the first Certified Organic beauty brand based on wild harvested herbs and exclusive natural ingredients sourced from the unspoilt continent of Siberia.

naturasiberica.co.uk

Over de handcreme

Van Goodiebox kreeg ik een travelsize tube van deze handcreme. Superhandig, want past prima in je tas! Die van mij gaat dus echt overal mee naartoe. Ik gebruik hem vooral na het handen wassen, omdat dan mijn handen het droogst zijn. 

De tube zelf vind ik ook erg mooi: ik houd van deze kleuren en door de gouden opdruk ziet hij er ook wel luxe (en stiekem een beetje Russisch) uit. Als je een beetje uit de tube knijpt krijg je wel een verrassing: dit spul is dus niet wit, maar geel! Verder zit er duidelijk een parfum in – het ruikt namelijk heel zoet. 

Het gebruik

Vanwege het formaat is deze travel size tube echt heel gemakkelijk mee te nemen in de tas, en gaat toch best lang mee. Die van mij woont dan ook in mijn tas en komt er regelmatig uit – vooral dus na het handen wassen maar ook wel ’s morgens als ik op mijn werk aankom. Door de koude auto worden mijn handen ook nog wel eens droog en koud. 

Of het spul ook goed werkt is natuurlijk ook afhankelijk van je handen en hoe droog je huid is. Mijn ervaring is dat dit spulletje heel prettig smeert, maar het duurt wel even voor het goed is ingetrokken. Wil je dus geen vette vingers op je toetsenbord, dan zul je iets langer moeten smeren en masseren. Geen straf, maar het kost wel extra tijd. 

Uiteindelijk trekt het wel allemaal in de huid en houd je er een paar zachte handen aan over. Mijn huid is blijkbaar wel erg droog, want ik heb vaak aan een enkele keer smeren niet voldoende om mijn handen weer goed gehydrateerd te hebben. Mijn huid blijft, vooral aan de binnenkant van mijn handen, toch nog een beetje droog en dat is jammer. 

Goodiebox Hand Care Set - Oblepikha Siberica Handcreme
Product: Oblekpikha Hand Cream
Merk: Oblepikha Siberica
Kopen: bol.com
Kosten: €10,99 (75 ml)

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar ruikt en voelt deze handcreme heel prettig aan, en het is ook fijn dat hij gemaakt is met natuurlijke ingrediënten en in het wild geplukte kruiden. De geur vind ik ook heel fijn. Helaas is hij voor mijn handen wat minder geschikt, vooral omdat hij wat minder snel intrekt (en ik toch snel weer verder wil werken nadat ik mijn handen heb ingesmeerd) en omdat mijn handen er toch nog een beetje droog van blijven. 

Heb je zelf niet van die superdroge handen en helpt een klein beetje ook? Dan is deze creme zeker het proberen waard. 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: