Reviews & Unboxings

Review: My Day Face Cream van Ninni

13 maart 2019
Ninni Dagcreme

Deze dagcreme gaat echt al een eeuwigheid mee. Tijd om toch maar eens een review te schrijven! De My Day Face Cream van Ninni zat in de Bluxbox van afgelopen herfst en is een volle, rijke dagcreme in een pompflacon. Ik ben hem nu al een tijd aan het testen en hij is gewoon nog steeds niet op! Fijn is hij in ieder geval wel, en hier is waarom.

Over Ninni

Ninni Dagcreme

Ninni is van oorsprong een Brits merk – opgezet in Londen, maar wel door een Zweedse wetenschapster. Daarom heeft het een eenvoudige, maar heel effectieve basis: geen opsmuk, maar alleen spul dat echt werkt. En dat is ook de missie van Ninni. Gewoon goede huidverzorging die doet wat het belooft. Zonder mooie marketingpraatjes, en zonder allerlei ingrediënten die fancy klinken of lekker ruiken maar verder niks doen. Gewoon goede huidverzorging met effectieve ingrediënten die op een duurzame manier zijn gewonnen. Mooi toch?

Over de My Day Face Cream

De My Day Face Cream zit in een pompflacon. Handig, want zo kan er geen viezigheid in je dagcreme terecht komen – die je vervolgens weer op je gezicht smeert. Het pompje zorgt er ook meteen voor dat je de juiste hoeveel dagcreme gebruikt. Dat scheelt dus ook weer en maakt dat dit product dus lekker zuinig in gebruik is.

Op de verpakking staat dat deze creme gemaakt is met lavendel en kamille, maar daar ruik ik eigenlijk niets van als ik deze creme gebruik. Hij ruikt eerder een beetje chemisch of zo, naar iets wat je eerder in een apotheek zou verwachten. Van de geur hoef je je dus niet al te veel voor te stellen.

“It’s my goal is to put you in charge of creating your skin care products and it’s my vision that each and every one of us will use fewer, more effective and sustainable products that meet our personal needs”

Katarina Stetz – ninni.co.uk

Het gebruik

Ik heb de My Day Face Cream van Ninni een keer per dag gebruikt: ’s morgens na het reinigen van mijn gezicht en het aanbrengen van een serum. De creme voelt rijk en vol aan op mijn huid, ideaal voor de koudere dagen van het jaar als je huid een beetje droger en ruwer wordt door wind en regen en kou. Voor mij was een enkel pompje van dit spul genoeg om mijn hele gezicht en hals mee in te smeren. Ik heb van nature een gecombineerde huid, dus minder nodig op de gedeeltes die toch al wat vettig zijn, en juist een beetje extra op de wat drogere plekjes. Werkte prima!

Wel zorgt juist die volle creme ervoor dat er soms wat in het pompje blijft hangen, wat er dan weer uitgedroogd uit komt als je de volgende dag weer naar je dagcreme grijpt. Dat is wel een beetje jammer, maar niet te voorkomen als je met een pompflacon wilt werken.

De geur was zoals gezegd even wennen, maar na een tijdje stoorde ik me er niet zo erg meer aan en was het gewoon lekker doorsmeren. Ik gebruik deze creme inmiddels al een paar maanden, en nog blijft er braaf creme uit komen elke morgen. Superzuinig dus!

Caudalie Deep Cleansing Exfoliator

Product: Deep Cleansing Exfoliator
Merk: Caudalie
Kopen: Look Fantastic
Kosten: €23,45 (75 ml)

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar is de My Face Day Cream van Ninni een hele fijne dagcreme voor de koudere dagen. Misschien zelfs ook wel voor de warmere dagen als je een droge huid hebt. De pompflacon maakt dat de creme gemakkelijk te doseren is, maar zorgt af en toe ook voor wat opgedroogde beetjes creme die erin blijven hangen.

Hij heeft mij goed door de winter heen geholpen en ook de drogere plekjes op mijn gezicht goed verzorgd tijdens de koudere winterdagen. Voor de warmere zomerdagen zou ik persoonlijk iets lichters gebruiken, maar de timing was nu precies goed en ik ben er heel blij mee zo. Het is wel even wennen aan de (toch een beetje chemische) geur, maar dat doet niets af aan de werking. Prima product!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: