Reviews & Unboxings

Moringa Cleansing Balm: niet voor je ogen

26 oktober 2018
Moringa Cleansing Balm van Emma Hardie - Banner
Moringa Cleansing Balm van Emma Hardie

Deze Moringa Cleansing Balm van Emma Hardie ligt al een tijdje op mij te wachten. Ik kreeg hem in de Look Fantastic Box van april, maar omdat ik destijds net een nieuwe cleanser had gekocht duurde het even voor ik eraan toe kwam. Hij ruikt zalig, maar let op rond je ogen…

Het merk

Het verhaal van Emma Hardie is heel persoonlijk. Na een periode van ziekte heeft ze haar eigen wensen gecombineerd met haar werk als huidspecialiste en een eigen lijn met producten ontwikkeld die de huid van binnenuit verbeteren, geschikt zijn voor alle huidtypes en die samenwerken met de natuurlijk werking van de huid.

Het product

De Moringa Cleansing Balm zit in een mooi potje, met een beschermlaagje er bovenop aan de binnenkant. Als je die eraf haalt komt een frisse geur je tegemoet. De kleur is een beetje geel/groenig, en de geur dus ook. Ik krijg er in ieder geval lemon en lime ideeën bij! Heel fris, en ook met een klein bloemengeurtje. Ruikt heerlijk!

Moringa Cleansing Balm van Emma Hardie - Banner
Merk: Emma Hardie
Product: Moringa Cleansing Balm
Kopen: Look Fantastic
Kosten: € 54,45
Het gebruik

Helaas zat er op de verpakking geen gebruiksaanwijzing, dus voor mij was het even online zoeken. Je gebruikt een hoeveelheid Moringa Cleansing Balm ter grootte van ongeveer een hazelnoot, en brengt deze aan op de droge huid. Dat voelt wel een beetje korrelig, maar als je het goed incasseert verdwijnen die klontjes weer. Ook tijdens het gebruik ruikt het heerlijk en daarna voelt je huid mooi schoon en zacht aan.

Volgens de gebruiksaanwijzing is dit product ook geschikt om make-up te verwijderen, dus dat heb ik ook geprobeerd. Verwijderen ging inderdaad gemakkelijk, maar was voor mijn ogen niet al te best! Ik draag contactlenzen en kreeg er dus enorm last van. Na anderhalve week testen moest ik het opgeven, het ging gewoon niet met mijn ogen. Ook als ik het niet in de buurt van mijn ogen liet komen reageerde ik er gek genoeg nog heftig op. Daarnaast merk ik dat mijn huid aan de randen weer wat onzuiver wordt. Heb ik niet goed gesmeerd, of…? 

Emma’s success as a facialist is due to her understanding of the whole body, and her dedication to treating the skin ‘from the bone up’.

emmahardie.com
Dit vind ik ervan

Hij ruikt zo lekker, deze Moringa Cleansing Balm, dat ik hem heel graag leuk wil vinden. Misschien dat ik hem daarom ook wat te lang heb getest, terwijl mijn ogen zeiden dat ik ermee moest stoppen. Daarnaast voelt mijn huid na het reinigen wel zacht en schoon, maar ontdek ik toch weer wat onzuiverheden langs de kaken en rond de slapen. Kan ook stress zijn, ik weet het niet. 

In ieder geval is deze cleanser het helaas niet voor mij. Ik heb hem niet op kunnen maken, ondanks de fijne geur. 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: