Reviews & Unboxings

Review: Micellair Skin Breathe Expert Oogmake-up Remover van Nivea

16 januari 2019
Nivea Makeup Remover Banner

Deze oogmake-up remover van Nivea kreeg ik in de BluxBox van afgelopen december. Het is een lichte makeup remover die in het gebruik nog het meest weg heeft van een micellair water – vandaar ook de naam.

Over Nivea

Nivea Makeup Remover

Tja, wat moet ik nou over Nivea gaan vertellen…? Dit merk is gewoon niet meer weg te denken uit de doornee Nederlandse badkamer (of handtas)!

Niveau is al meer dan 100 jaar oud en werkt NOG STEEDS! Bijna iedereen kent wel de bekende Nivea creme in het blauwe blikje. Het oorspronkelijk product kwam in 1911 op de markt en betekende het begin van de moderne, cosmetische huidverzorging. Inmiddels is Nivea een van de grootste huidverzorgingsmerken ter wereld.

Over de Micellair Skin Breathe Expert Oogmake-up remover

Het is een hele mond vol, deze oogmake-up remover van Nivea. Het flesje is donker van kleur, wat ik eigenlijk niet gewend ben van Nivea – normaal zijn ze wel van de frisse, lichte kleuren. Het ziet er wel wat moderner en strakker uit zo, maar geef mij toch die vrolijke lichte kleuren maar.

Het spulletje ruikt heel neutraal. Een beetje frissig geurtje, eigenlijk zoals ik dan wel weer van Nivea gewend ben. Lekker!

De naam NIVEA is afgeleid van het Latijnse ‘nix, nivis’ en betekent ‘sneeuw’. Daarom betekent NIVEA letterlijk ‘de sneeuwwitte’.

nivea.nl

Het gebruik

Volgens de verpakking moet je dit spulletje wel even schudden voor gebruik. Dat vergeet ik dus regelmatig. Gelukkig merk ik weinig verschil in de werking bij wel of niet schudden, dus blijkbaar is het niet zo heel erg om het een keertje te vergeten.

Het gebruik van de oogmake-up remover van Nivea is simpel en precies zoals je zou verwachten. Je doet een beetje op een wattenschijfje (nadat je het flesje hebt geschud, dus) en haalt daarmee de makeup van je ogen af.

Oogschaduw komt heel gemakkelijk los met deze oogmake-up remover, dus dat is geen probleem. Wat lastiger wordt het als je ook een eyeliner en mascara hebt gebruikt. Omdat dit op en tussen je wimperhaartjes zit kom je er met een wattenschijfje toch minder gemakkelijk bij.

Zelf heb ik ongeveer vier wattenschijfjes nodig om de meeste makeup te verwijderen. Daarna was ik mijn gezicht met een cleanser en merk ik dat er vaak nog wat restjes manup los komen.

Wel is deze oogmake-up remover heel vriendelijk voor je ogen – zelfs als ik een beetje (te) veel heb gebruikt en er loopt iets in mijn ogen prikt het niet. Ook niet met contactlenzen in. Dat is wel erg prettig!

Ik heb het zelfs per ongeluk een keer op mijn lippen getest, met een wel erg kleurvaste lipstick. En hoewel het oogmake-up remover heet, kwam ook die er prima af. Het spul smaakt trouwens niet heel vies of zo. Toch even geproefd, haha.

Nivea Makeup Remover Banner
Product: Micellar Skin Breathe Expert Oogmake-up Remover
Merk: Nivea
Kopen: Kruidvat
Kosten: €6,99

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar is deze oogmake-up remover van Nivea een heel prettig product om je makeup mee te verwijderen. Officieel is het dus voor oogmake-up, maar ook je (vaste) lippenstift krijg je er prima mee los. Het is lief voor je ogen, ook als je contactlenzen draagt.

Wat ik wel jammer vind is dat het dus niet ALLES weghaalt. Dat is ook heel lastig met een wattenschijfje en echt niet iets waar alleen Nivea last van heeft. Bij alle producten die ik met een wattenschijfje aanbreng is dit het geval – het zal dus aan het wattenschijfje liggen!

Als je op zoek bent naar een goede, betaalbare makeup remover die niet in je ogen prikt is dit zeker een prima keuze.

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: