Reviews & Unboxings

Review: Original Hoof Maker Hand & Nail Cream van Mane ’n Tail

6 april 2019
Mane n Tail Hand Cream

Vaak vind ik in mijn beautyboxen veel gezichtsverzorging en make-up. Ik ben dan ook altijd blij als er een product in zit dat geen van beide is: iets voor je haar, een tooltje of, zoals nu een handcreme. Want wat is er fijner tijdens een koude, gure dag dan een goede handcreme? Deze kreeg ik in de Look Fantastic box en hij heeft mij al door heel wat droge-handen-momenten heen geholpen.

Over Mane ’n Tail

Mane n Tail Hand Cream

Zelf was ik nog niet bekend met dit merk, maar het klinkt wel veelbelovend. Als dingen gemaakt zijn voor mensen die veel buiten zijn en veel met hun handen werken, dan ben ik er al helemaal voor om ze te proberen.

Zoals de naam al doet vermoeden komt dit merk uit de paardenwereld. Het begon allemaal met producten… voor paarden! De eerste producten van Mane ’n Tail waren een shampoo en conditioner die gemaakt waren voor showpaarden: die moesten natuurlijk stralende en glanzende manen en staart hebben. De hype begon toen de eigenaren van die paarden het spul ook voor hun eigen haar begonnen te gebruiken – en anderen hierover vertelden.

De rest, zoals ze zeggen, is geschiedenis. Toen het geheim eenmaal een weg buiten de paardenwereld vond was er geen houden meer aan en ontstond er een nieuwe lijn met beautyproducten – voor mensen, deze keer.

Over de Hoofmaker Hand & Nail Cream

Deze handcreme heeft zijn oorsprong ook weer in de paardenwereld. Het begon met een spulletje voor paardenhoeven. Eigenlijk zijn dat natuurlijk ook gewoon hele grote nagels, en ook die moeten goed worden verzorgd. De handcreme heeft daarom een heleboel voedende eigenschappen, niet alleen voor je huid maar ook voor je nagels.

De creme heeft een lichte geur en ruikt heel neutral – een beetje Nivea-achtig zou je kunnen zeggen. Zo op het eerste gezicht ziet het er niet anders uit dan andere handcremes. Het is gewoon wit en zacht en romig. De verpakking vind ik wel erg leuk met de paarden erop. Voor mij geeft dat echt zo’n buitengevoel en daardoor gebruik ik het zelf ook meer als ik buiten aan het werk ben geweest, bijvoorbeeld in de tuin.

‘Two particular products reached iconic status when the equestrian audience started using the shampoo and conditioner that they used on their horses, on themselves!’

manentail.com

Het gebruik

De Mane ’n Tail handcreme gebruik je eigenlijk net als elke andere handcreme: gewoon een beetje op je handen doen en uitsmeren maar. Zelf gebruik ik hem graag na het werken in de tuin, maar ook op de koudere dagen als ik toch al meer last van droge handen heb. Hij is ook fijn als handcreme na het wassen van je handen – dan zijn ze bij mij vaak ook wat droger.

Het enige lastige aan het flesje dat ik kreeg is de opening. Die is best groot voor een handcreme, waardoor er dus soms een grote hoeveelheid tegelijk uit komt zetten. En dat is een beetje te veel voor mijn handen! Verder vind ik het insmeren wel bijzonder. De creme zelf is heel licht en voelt nogal ‘nat’ aan. Maar als je een tijdje aan het smeren bent trekt hij ineens heel snel in. Je handen worden ineens een beetje stroef en hup! Alles is ingetrokken. Heel apart!

Wat er dan overblijft zijn zachte handen die helemaal niet meer droog aanvoelen. En waar ook geen vettig laagje van de creme meer overheen zit. Superfijn!

Mane n Tail Hand Cream

Product: Hoofmaker Hand&Nail Cream
Merk: Mane ’n Tail
Kopen: Look Fantastic
Kosten: €9,45 (170 gr.)

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar is dit een hele fijne handcreme die ook echt goed intrekt! Meestal merk ik na het insmeren van mijn handen dat ze een beetje vettig zijn, en soms moet ik zelfs mijn handen weer afvegen na het insmeren! Met deze creme heb ik dat niet en dat is gewoon heel prettig. De geur is licht en neutraal, dus geen weeïge luchtjes.

Wel zou ik hem liever in een tube hebben in plaats van een fles met zo’n groot gat aan de bovenkant, maar als ik in de Mane ’n Tail webshop kijk is dat probleem inmiddels al opgelost. Superfijn product!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: