Reviews & Unboxings

Review: Elasticizer van Philip Kingsley

20 oktober 2018
Philip Kingsley Elasticizer Banner
Philip Kingsley Elasticizer

In de Look Fantastic Box van vorige maand zat deze Elasticizer van Philip Kingsley. Een wat? Elasticizer. Is dat een haarmasker of zo? Ja. En nee. Bijzonder product, maar wel heel fijn om te gebruiken.

Het merk

Zelf had ik nog nooit gehoord van Philip Kingsley. Tijd voor een beetje onderzoek! 

Naast een merk is Philip Kingsley ook de naam van een man die heel veel met haar doet. Als haar-expert heeft hij een heleboel beroemdheden bijgestaan, geadviseerd en natuurlijk voorzien van een sprankelende coupe! Volgende de website is dit ook de man die de ‘bad hair day’ heeft geïntroduceerd (het zinnetje dan he, niet de echte bad hair day) en is hij degene geweest die haartextuur in de haarindustrie heeft gebracht.

Het merk Philip Kinsley gaat over alles wat met het haar te maken heeft en verzorgt dus zowel de binnen- als de buitenkant. Leuk detail over de Elasticizer: dit is het eerste pre-shampoo haarmasker en oorspronkelijk gemaakt voor Audrey Hepburn! 

Philip Kingsley Elasticizer Banner
Product: Elasticizer
Merk: Philip Kingsley
Kopen: Look Fantastic
Kosten: € 36,95 (pot 150 ml)

De Elasticizer

Okee, een haarmasker dat je nog voor je shampoo gebruikt dus. Dat is nieuw – met haarmaskers ben ik wel bekend, maar meestal gebruik je die nadat je je haar hebt gewassen! 

Deze dus niet. De gebruiksaanwijzing is simpel: je haar natmaken, het spulletje erin smeren en 20 minuten laten inwerken. Ik combineer het met een maskertje voor mijn gezicht, dan kan ik alles er weer tegelijk afspoelen. 

Het masker ruikt in ieder geval lekker fris. Een beetje salon-achtig, ook wel. Naar van die mooie producten die je thuis niet kunt krijgen. Raar eigenlijk, als je erover nadenkt, dat salonproducten blijkbaar een heel eigen geur hebben! 

At Philip Kingsley we adopt a holistic approach to hair care – taking into account what your hair needs internally as well as externally to look and feel its absolute best. 

Philip Kingsley
Het gebruik

De Elasticizer smeert een beetje als een conditioner. Mijn haar wordt er wat zacht en glad van en dat maakt het vasthouden van de tube een kleine uitdaging (vooral als ‘ie bijna leeg is!). Het fullsize product zit gelukkig in een grote pot, dus dan heb je dit probleem niet meer. 

Volgens de gebruiksaanwijzing moet je nu je haar in een plastic capje doen om het in te laten werken. Helaas heb ik die niet, dus ik laat het gewoon zo zijn werk doen. 

Het uitspoelen gaat gemakkelijk en stukken lichter dan met een conditioner. Geen glibberige plakkarigheid blijft er in mijn haar zitten – ook omdat ik het daarna dus nog moet wassen! 

Je zou verwachten dat je het spul dan ook meteen weer uit je haar wast, maar dat valt gelukkig mee. Ik gebruik geen conditioner na het wassen, en föhn mijn haar ook niet. Ik merk wel dat het gemakkelijker te kammen is (ondanks het gebrek aan conditioner) en dat mijn haar niet dat hele slappe heeft wat ik wel met een conditioner heb. Dan glijdt het dus echt overal weer uit. Met de Elasticizer heb ik dat niet en mijn haar is gewoon lekker luchtig. Daarbij wordt het ook minder snel vet, want geen conditioner. Top! 

Dit vind ik ervan

Toegegeven, in het begin was ik toch een beetje sceptisch over de Elasticizer. Wie gebruikt er nu een masker voor het wassen?! Maar inmiddels snap ik het: werkt prima zo! Geen superzachte en ook superslappe lokken, maar lekker licht en luchtig. Ik vind hem heerlijk! 

1 Comment

  • Reply Unboxing: de Look Fantastic Box van februari - Huid en Haar 8 februari 2019 at 6:39 am

    […] Kingsley – Fijn, een product van Philip Kingsley! Een tijdje geleden vond ik de Elasticizer in mijn Look Fantastic Box en die vond ik heel fijn. Dit product belooft volume in je haar te […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: