Reviews & Unboxings

Review: Daily Concepts Charcoal Soap Sponge

11 november 2018
Charcoal Soap Sponge Banner

In de herfsteditie van de Bluxbox zat een raar zwart blokje: de Charcoal Soap Sponge van Daily Concepts. Een zwart zeepje? Een spons? Hoe werkt dit? Bij nadere inspectie bleek het beide: het is een sponsje dat helemaal vol zit met zeep. Zwarte houtskoolzeep. 

Over Daily Concepts
Charcoal Soap Sponge - Daily Concepts

Daily Concepts klinkt heel praktisch: dingen die je gerust elke dag kunt gebruiken. Ja toch? Het merk heeft een heel gezellige en schone website waar ik in ieder geval helemaal blij van werd. 

De filosofie is ook fijn: de mensen achter Daily Concepts zijn mensen die nadenken (en zingen) in de douche, en die geloven dat alles altijd net ietsje beter kan. Ze blijven dus onderzoeken, en dat geldt niet alleen voor wat ze in hun producten stoppen maar ook voor wat er omheen zit. Zo wordt er ook nagedacht over de vormgeving, of het mooi in je badkamer staat en hoe ze jou erop kunnen attenderen dat iets vervanging nodig heeft. Handig!

De Charcoal Soap Sponge

Eerlijk is eerlijk, ik vond het wel een maf idee om je zeep alvast in je spons te stoppen. Maar het zakje ziet er netjes uit en geeft geen kliederboel bij het openmaken, dus dat is alvast fijn. Het zeepje (en dus ook het sponsje) is klein genoeg om goed in je hand te passen en het ruikt heerlijk fris, een beetje spa-achtig. Dat maakt dat ik me er wel mee wil wassen!

We believe that good thoughts attract good things and that getting clean, inside and out, is definitely a good thing.

dailyconcepts.com
Het gebruik

Doordat de Charcoal Soap Sponge gemakkelijk in je hand past, is het ook gemakkelijk in het gebruik. De spons zorgt ervoor dat het zeepje niet glibberig wordt en uit je handen glijdt, en dat is wel zo gemakkelijk onder de douche. 

Wel is het de eerste twee keer een beetje ruw op de huid: de harde zeep in combinatie met spons zorgt voor een scrub-achtig effect. Het voelt een beetje aan als een schuurpapiertje, en daar moet je van houden, of je moet er even doorheen. Zodra er namelijk meer zachte spons zonder zeep aan de buitenkant zit wordt het gevoel ook minder schurend.

Het zeepje schuimt goed, maar geeft de eerste keer wel wat zwartje zeepvlokjes af. Dat is alleen de eerste keer geweest, daarna heb ik ze niet meer gezien. Maar wel even goed afspoelen dus. Verder is en blijft het een zeepje, en dat betekent dat hij de huid wel een beetje uitdroogt. Na het douchen is een fijne body crème dus een aanrader. 

De Charcoal Soap Sponge gaat ongeveer twee weken mee als je hem elke dag gebruikt, en dat maakt hem ook ideaal om mee te nemen op vakantie. Scheelt een grote fles in je toilettas en hij hoeft niet meer mee terug!

Charcoal Soap Sponge Banner
Product: Charcoal Soap Sponge
Merk: Daily Concepts
Kopen: Daily Concepts Store
Kosten: $8,00 (per stuk)
Dit vind ik ervan

De Charcoal Soap Sponge van Daily Concepts is een apart ding. Ik had het in ieder geval nog niet eerder gezien en vond het leuk om hem eens uit te proberen. Hij ruikt lekker fris, schuimt goed en neemt weinig ruimte in. De eerste twee keer gebruiken is even wennen, zowel voor mij al voor het zeepje blijkbaar. Maar daarna is hij prima in het gebruik, wordt niet glibberig en scrubt ook nog een klein beetje.

Doordat hij de huid wel uitdroogt vind ik hem iets minder geschikt voor de dagelijkse snelle douche, maar neem ik hem graag mee op vakantie, als ik meer tijd heb om op mijn gemak te douchen en me daarna nog in te smeren. Prima zeepje!

1 Comment

  • Reply Unboxing: the fresh January Goodiebox! - Huid en Haar 20 januari 2019 at 6:01 am

    […] I remember this one! I found one on my Bluxblox a while ago and reviewed (in dutch for now – translation coming!) it. Lovely little sponge! Perhaps I should keep this […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: