Reviews & Unboxings

Review: Deep Cleansing Exfoliator van Caudalie

28 maart 2019
Caudalie Deep Cleansing Exfoliator

Deze tube Deep Cleansing Exfoliator van Caudalie kocht ik in de Limited Edition Caudalie Box via Look Fantastic. Die box is nog altijd een van mijn beste aankopen geweest: wat een fijn merk is dit! De Face Scrub is ook weer geen uitzondering. Ik gebruik hem een keer per week om mijn gezicht grondig te reinigen en ben nog altijd blij met deze grote tube!

Over Caudalie

Caudalie Deep Cleansing Exfoliator

Caudalie gaat over druiven. De wijnkenners zijn misschien zelfs al bekend met het woord: Caudalie is namelijk de lengte van tijd dat de aroma’s van de wijn na het proeven nog in de mond blijven hangen. 

Maar je kunt meer met druiven dan alleen wijn maken, ontdekte dit Franse echtpaar op hun wijnboerderij. Druivenpitten bevatten namelijk een van de meest krachtige anti-oxidanten uit het plantenrijk: polyfenolen. Met die eigenschap is Caudalie ontstaan: uit pitten die voor de wijn niet belangrijk zijn, maar wel de redding zijn voor je huid. 

Over de Deep Cleansing Exfoliator

De Deep Cleansing Exfoliator van Caudalie komt in een flinke tube. Het is een soort creme-achtige substantie met kleine maar heel stevige korreltjes erin – ik denk gemaakt van druivenpitten? De geur is heel neutraal. Een beetje creme-achtig, wat ook wel klopt met hoe het spul aanvoelt.

Bij de meeste gezichtsscrubs vind je juist minder korreltjes dan in een lichaamsscrub, maar voor mijn gevoel heeft deze van Caudalie er juist meer. Wel zijn het hele kleine, fijne korreltjes, waar je voor je lichaam vaak een iets grovere korrel gebruikt.

‘Wij zochten een franse, vrouwelijke naam met een link met onze wijnbouw geschiedenis. Caudalie is een woord dat in de oenologie gebruikt wordt om de meeteenheid van de tijd dat de aroma’s van de wijn na het proeven in de mond aanwezig blijven aan te duiden.’

Caudalie.com

Het gebruik

Ik gebruik de Deep Cleansing Exfoliator van Caudalie ongeveer een keer per week om mijn gezicht grondig te reinigen. Liever niet vaker, want de bedoeling is dat je met het korreltje alleen de dode huidcellen weghaalt, en de nieuwe, gezonde laat zitten. Als je dit elke dag zou doen, loop je het risico je huid te beschadigen.

Door de grote tube en het feit dat ik deze maar eens per week gebruik gaat hij heel lang mee. Fijn! Er zitten inderdaad heel veel kleine korreltjes in, waardoor het product een beetje aanvoelt als schuurpapier. Wel geeft de creme waar die korreltjes in zitten een heerlijk fris en verzorgd gevoel, zodat je huid daarna niet droog of trekkerig aanvoelt.

Met de korreltjes is het uiteraard wel even opletten geblazen. Doordat er veel korreltjes in zitten is het belangrijk om goed te letten op hoe je huid aanvoelt. Wordt het gevoelig of pijnlijk, dan heb je genoeg geschuurd en wordt het tijd om af te spoelen. Heb je pukkeltjes, dan kun je die beter even met rust laten en er omheen schoonmaken. Zo voorkom je dat je pukkeltjes openmaakt en er een lidtekentje aan overhoudt.

Ook het afspoelen vraagt wat aandacht. Doordat er zo veel korreltjes in zitten moet je het spul wel goed afspoelen, anders blijven er van die dingetjes achter op je huid. En dat is dan weer niet handig als je daarna nog een dagcreme wilt aanbrengen – dan ben je straks nog steeds aan het schuren.

Caudalie Deep Cleansing Exfoliator

Product: Deep Cleansing Exfoliator
Merk: Caudalie
Kopen: Look Fantastic
Kosten: €23,45 (75 ml)

Dit vind ik ervan

Alles bij elkaar vind ik de Deep Cleansing Exfoliator van Caudalie echt een heel fijn product. Je moet wel goed opletten, maar ik heb nog niets gevonden dat mijn gezicht beter schoonmaakt dan dit. Zelf gebruik ik de Exfoliator het liefst om mijn gezicht helemaal schoon te maken en vervolgens een masker te gebruiken. Zo kunnen de verzorgende ingrediënten extra goed hun werk doen.

Daarbij voelt mijn gezicht gewoon supersoon, glad en fris aan na gebruik. Ik blijft deze zeker gebruiken en zal hem ook in de toekomst nog een keer kopen. Aanrader!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: