Reviews & Unboxings

Review: Carrot Broccoli Chia Face Serum van You & Oil

20 februari 2019
You & Oil Serum

Er was een periode dat er in elke Goodiebox wel een serum zat – dan duurt het toch even voor je je door al die mooie producten heen hebt gewerkt! In de Goodiebox community was (bijna) iedereen razend enthousiast over dit product: de Carrot Broccoli Chia Face Serum van You & Oil. Een serum op oliebasis met allerlei superfoods erin. Goede boost voor je huid!

Over You & Oil

You & Oil Serum

You & Oil kom oorspronkelijk uit Litouwen. De website is heel eenvoudig, met veel tekst en weinig plaatjes – in ieder geval op het ‘over ons‘-gedeelte. Maar dat maakt het product niet minder bijzonder. Niet alleen won You & Oil een prijs voor beste vrouwelijke ondernemer in het land, maar ook was dit het eerste Litouwse merk met een Ecocert-certificaat.

En die is ook zeker verdient, als ik de website mag geloven. You & Oil gaat uit van de gedachte van vertrouwen: zij maken gebruik van mooie, ecologisch geproduceerde ingrediënten en zorgen zo voor een product dat wij met het volste vertrouwen kunnen gebruiken voor een goed resultaat.

Over het Carrot Broccoli Chia Face Serum

You & Oil is een serum, dus dit gebruik je na het reinigen van je huid en voordat je je dag- of nachtcreme aanbrengt. Het serum komt in een glazen flesje, dus voorzichtig in de badkamer en laat het niet op de tegels vallen. Aan de bovenkant zit een druppeldopje, zodat je niet te veel tegelijk op je vingers krijgt.

De gebruiksaanwijzing is eenvoudig: schud een paar druppels You & Oil uit het flesje op je vingers, wrijf even warm en breng het aan op je gezicht. Even laten intrekken en dan verder met de rest van je verzorging. Het spulletje zelf heeft verder niet echt een geur en is dus heel neutraal. Wel zo fijn als je er nog iets overheen moet aanbrengen dat waarschijnlijk wel een geurtje heeft.

We are about the knowledge, the perception, and responsible decisions that shape a happy life.

You & Oil

Het gebruik

Voor ik het ging gebruiken was ik toch een beetje kritisch. Wordt mijn (toch al vettige) huid hier niet nog vetter van? Of misschien werkt het ook niet, zoals mijn ervaring met de Moroccan Rose Oil van Dr. Botanicals?

Uiteraard ben ik ook te nieuwsgierig om het helemaal niet uit te proberen, en dus ben ik er vol goede moed aan begonnen. Ik heb het serum twee keer per dag gebruikt, in de ochtend en in de avond. Daarbij heb ik steeds een beetje (ik gok 3 of 4 druppels) op mijn vingertoppen gedaan, die tegen elkaar aan gewreven om de olie wat op te warmen en vervolgens over mijn gezicht gesmeerd.

Het druppeldopje was even wennen. Soms moet je echt even goed schudden om er een druppel uit te krijgen! Een druppelaar was wat handiger geweest denk ik. Aan de andere kant zorgde het wel voor kleinere druppeltjes die niet zo snel van mijn vingers af vielen, dus hier valt ook iets voor te zeggen.

Daarbij trekt het spul heel snel in mijn huid. Doordat ik het eerst over mijn vingers heb verdeeld kwam er niet te veel olie op mijn gezicht en werd mijn huid er niet vetter van. Wel laat het serum een soort waasje achter op je huid. Dat trekt wel weer weg, maar het heeft dus even tijd nodig om in te trekken voor je door kunt met de rest van je verzorging. Wat wel weer fijn is, is dat je op deze manier droge plekjes op je huid wat extra kunt geven. Die van mij waren in ieder geval helemaal weg!

You & Oil Serum

Product: Carrot Broccoli Chia Face Serum
Merk: You & Oil
Kopen: J’adore Bio
Kosten: €36,90 (30 ml)

Dit vind ik ervan

Het moet gezegd, dit serum van You & Oil valt me alles mee! Ik had een vettige huid verwacht, druppelige olie en een hoop gedoe, maar niets van dat alles. De olie laat zich gemakkelijk verdelen en doordat ik het eerst op mijn vingers heb verdeeld gebruik ik ook niet te veel.

Verder trekt het snel in de huid en vond ik hem zeker in de koude winterdagen echt heel fijn om te gebruiken. Op zulke dagen voelt mijn huid toch altijd wat droger en schraler aan door de wind en de kou, en dan is een beetje extra voeding voor je huid echt wel fijn.

Wel merk ik dat mijn huid er iets meer van gaat glimmen. Dat zal vast het olie-effect zijn, maar het voelt gelukkig niet heel vettig of vies. Ik blijf hem zeker in de winter nog gebruiken en ga voor de zomer weer verder met lichtere serums zonder oliebasis. Fijn product!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: