Reviews & Unboxings

Peel off masker: Exfoliating Detox Mask van Floxia Paris

28 oktober 2018
Floxia Exfoliating Detox Mask

Deze sample kreeg ik in de Bluxbox van afgelopen herfst. Helaas een kleine verpakking voor eenmalig gebruik, maar wel erg leuk om even uit te proberen! De Exfoliating Detox Mask van Floxia Paris is een peel-off masker: hij droogt op je gezicht en daarna kun je hem voorzichtig lostrekken van je huid.

Over Floxia Paris
Floxia Exfoliating Detox Mask

Floxia is voor mij een onbekend merk, dus weer tijd om op onderzoek uit te gaan! Dit merk heeft zowaar een Nederlandstalige website – dat maakt het een stuk gemakkelijker! 

Floxia is een demo-cosmetische huidverzorging en bevat ingrediënten die in sommige landen alleen in de medische wereld worden gebruikt. De filosofie van Floxia is gebruik maken van actieve ingrediënten die in het buitenland vaak alleen door dermatologen, apothekers of doktoren worden voorgeschreven. Het streven is een perfecte huid, welk huidtype je ook hebt.

Innovatieve ingrediënten van de hoogste kwaliteit selecteren om een optimale huid te creëren en te behouden.

Floxia Paris
Het product

De sample size die ik kreeg is meer dan genoeg voor mijn hele gezicht. Het is een soort transparante gel die uit de tube komt en er zit een heel sterke geur aan. Hij doet mij een beetje denken aan schoonmaakazijn, heel zuur. Niet bepaald een prettig luchtje, dus daar moet je wel tegen kunnen!

Het gebruik

Ik heb dit masker direct op een niet-gereinigde huid aangebracht. Geen gedoe vooraf dus. Volgens de verpakking is de gebruiksaanwijzing eenvoudig: aanbrengen en 20 minuten laten drogen, dan het gedroogde masker voorzichtig verwijderen. 

Als je het masker aanbrengt is het wel even opletten: doordat het spulletje transparant is, is het wel lastig te zien waar je wel en niet al hebt gesmeerd. Na het smeren voelt het koel aan op de huid, alsof er iets van alcohol of zo in zit. Het droogt goed op en na 20 minuten zijn er geen natte of plakkerige delen meer op mijn huid en heb ik een mooi glanzend, plastic-achtig laagje op mijn gezicht. 

Vanaf de onderkant is het gemakkelijk om het masker los te maken en voorzichtig van het gezicht af te halen. Ik kreeg het er in een compleet stuk afgehaald, best grappig. Gewoon rustig lostrekken, dan scheurt het niet. Wel bleven er bij mij wat kleine restjes achter op mijn wenkbrauwen en langs mijn haar. Dat was niet heel erg, die kleine stukjes zijn ook gemakkelijk weg te halen, maar ik zou toch aanraden om even na te spoelen als je daarna nog weggaat.

Na het weghalen van het masker voelt mijn huid een klein beetje droogjes aan, maar niet heel erg. Op het masker dat ik van mijn gezicht heb gehaald is de textuur van mijn huid duidelijk te zien. En ook wat losse huidschilfers, bah. Je huid is dus wel lekker schoon na gebruik!

Floxia Exfoliating Detox Mask
Product: Exfoliating Detox Mask
Merk: Floxia
Kopen: Floxia webshop
Kosten: € 27,95 (40 ml)
Dit vind ik ervan

Het Floxia Exfoliating Detox Mask is een heel mild masker. Het maakt schoon, maar zonder de huid al te veel uit te drogen. Mijn huid voelde fris en schoon aan! 

Zelf vind ik dit soort maskers altijd wel fijn, zeker als ze ook echt goed opdrogen. Het scheelt een hoop gedoe met warm water en washandjes als je het gewoon weer van je gezicht af kunt halen! Wel is 20 minuten best lang als je het vergelijkt met andere maskers, je moet er dus wel even de tijd voor nemen. En je moet wel tegen de sterke (azijn)geur kunnen, want die is echt niet zo fijn! 

Alles bij elkaar een fijn masker, maar wel duidelijk een masker dat je puur voor de werking gebruikt en niet voor de luxe. Is dat jouw ding, dan is deze van Floxia prima! Houd je van een lekker geurtje en een zachte substantie, dan kun je deze beter overslaan. 

2 Comments

 • Reply Fotolog week 43: werk, wintertijd en een pakketje - Huid en Haar 30 oktober 2018 at 6:36 am

  […] Dinsdag heb ik de avond voor mezelf, kijk ik een filmpje en test ik een peel-off masker uit.  […]

 • Reply Unboxing: Bluxbox goodiebag - Huid en Haar 23 januari 2019 at 6:07 am

  […] dit sampletje ken ik uit een eerdere box en beviel mij erg goed! Zeker geen straf om hem nog een keertje te krijgen en fijn meeneemformaat voor de […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: