Reviews & Unboxings

Review: Ilse Jacobsen – Sea Buckthorn Eye Cream

5 december 2018
Ilse Jacobsen Sea Buckthorn Eye Cream

Ik heb er altijd al eentje willen proberen, en nu mag het dan eindelijk: een oogcreme ! In de Goodiebox van oktober zat de Sea Buckthorn Eye Cream van Ilse Jacobsen. Nu heb ik geregeld last van wallen en hangende ogen waardoor ik er wat vermoeid uit kan zien, dus ik heb mijn hoop op deze creme gevestigd! 

Over Ilse Jacobsen

Ilse Jacobsen Sea Buckthorn Eye Cream

Ilse Jacobsen is een Deens merk (hallo, Deense roots van Goodiebox!) dat is gemaakt door een dame met dezelfde naam. Het merk heeft een breed aanbod aan producten: als je googlet op deze naam kom je allereerst allerlei outdoorkleding en -schoenen tegen. Even doorklikken naar het merk laat zien dat Ilse een heel veelzijdige vrouw is: ze heeft kleding, beautyproducten, bloemen en zelfs spa resorts op haar naam staan! 

De inspiratie voor dit alles is de ruige schoonheid van de natuur rondom haar geboorteplaats Hornbæk, een rustig dorpje aan de kust. Die inspiratie komt terug in alle producten. In de beautyproducten van Ilse Jacobsen zitten dan ook natuurlijke ingrediënten die ook van nature voorkomen in de omgeving van Hornbæk.

Over de Sea Buckthorn Eye Cream

De Sea Buckthorn Eye Cream zit in een kleine tube met een nog kleiner tuutje aan het uiteinde. Zo kun je de creme goed doseren, want je hebt echt maar een klein beetje nodig. Dat gebruik je dan rondom je ogen, maar niet te dicht bij de wimperrand. 

De creme ruikt heel neutraal, en volgens de website is er ook een geur aan toegevoegd om de gevoelige huid rond de ogen te beschermen. 

Hornbæk is the backdrop for Danish Designer Ilse Jacobsen’s life and creativity. 

Ilsejacobsen.com

Het gebruik

Ik heb de Sea Buckthorn Eye Cream gebruikt volgens de gebruiksaanwijzing: twee keer per dag (’s morgens en ’s avonds). Daarbij heb ik steeds een klein beetje in stipjes rond mijn ogen aangebracht en dit zachtjes in mijn huid geklopt met mijn ringvinger. 

Het gevoel vond ik wel erg prettig: mijn ogen voelden wat frisser aan en dat is vooral prettig als je een nacht slecht hebt geslapen en je ogen voor je gevoel nog half dicht zitten als je naar je werk moet. Geen idee of ik er ook echt frisser uitzag, maar het gevoel telt ook! 

Ilse Jacobsen Sea Buckthorn Eye Cream
Product: Sea Buckthorn Eye Cream
Merk: Ilse Jacobsen
Kopen: ilsejacobsen.com
Kosten: €30,00 (15 ml)

Dit vind ik ervan

 Van tevoren heb ik voor de grap een foto gemaakt van mijn ogen, gewoon om eens te kijken of het ook echt zichtbaar effect heeft. Een dag voordat ik aan deze blog begon heb ik opnieuw een foto gemaakt… kijk en oordeel zelf: 

Voor mijn gevoel was er niet zoveel veranderd, maar nu ik deze foto’s naast elkaar zie merk ik toch wat verschil (afgezien van de belichting. Sorry!). Het lijkt alsof de lijntjes onder mijn ogen wat minder diep zijn. En de wallen zijn ook wat minder, hoewel dat ook aan de hoeveelheid slaap kan liggen.

Of het nu wel of geen effect heeft, deze creme voelt wel heel fijn. Misschien zit het wel helemaal tussen de oren maar ik voel me stiekem toch een klein beetje wakkerder in de morgen – zeker na een slechte nacht. 

1 Comment

  • Reply Review: Verstevigend oogserum van Olaz Eyes - Huid en Haar 20 maart 2019 at 6:23 am

    […] eerste kennismaking met een oogserum was de oogcreme van Ilse Jacobsen uit de Goodiebox. Deze van Olaz vond ik in de Bluxbox van afgelopen december en is dus de tweede […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: