Persoonlijke verhalen

Waarom ik geen advertenties en popups heb

22 maart 2019
Waar let je op met testen - Desktop

Weet je wat ik het irritantste vind aan het lezen van andere blogs? Die popups. Als je net lekker aan het lezen bent… WHAM! Popup in je gezicht. Of je je wilt inschrijven voor een nieuwsbrief, geïnteresseerd bent in het nieuwste boek of de nieuwste cursus en zelfs als je met je pijltje naar het kruisje rechtsboven gaat om af te sluiten… ugh! Kennen jullie dat?

Er is niks, echt niks vervelender dan die irritante popups. Of ja, misschien een ander ding. Meebewegende advertenties. Van die banners of filmpjes die bovenaan een blog staan (weer: in your face!) en dan in mini-formaat met je meebewegen terwijl je probeert te lezen. Ga weg, ik ben hier niet voor je Conimex-reclame, ik wil gewoon die blog lezen! 

Zo goed betaalt een advertentie

…niet, dus. Voor het weergeven van een advertentie krijg je vaak niet eens betaald. Alleen als iemand op die irritante banner klikt telt het en krijg je een paar cent – das dus ook geen vetpot. En ik weet niet hoe het met jullie zit, maar als een banner mij blijft achtervolgen is het enige waar ik op klik het kruisje. En daar krijg ik dan ook weer een popup over. 

Huid en Haar blijft popup-vrij

achter de schermen bloggen

Als heel veel blogs het doen moet het wel lucratief zijn, toch? Tja, misschien wel. Ik zie het als een schot hagel eigenlijk: als heel veel mensen je blog lezen, klikken er vast wel een paar. Of een hoop, je weet het niet. Maar juist omdat ik het zelf supervervelend vind om elke keer lastig gevallen te worden met dingen waar ik niet om heb gevraagd, heb ik besloten dat Huid en Haar dus GEEN popups gaat krijgen. En ook geen irritante achtervolg-banners. En ook geen andere banners of reclameshit. 

Ja, dat betekent dat ik inkomsten misloop. Maar als merken echt iets te bieden hebben, hoeven ze dat (volgens mij) niet op zo’n irritante manier steeds onder mijn neus te houden. Ik ben echt in staat om merken links te laten liggen vanwege een opdringerige marketing-campagne! 

Samenwerking en eerlijke berichten

achter de schermen - blog setup

Hoe ik mijn blog dan onderhoud? Met affiliate links, zoals ik ook aangeef in de zijbalk van mijn blog. Koop je iets via een link op mijn blog, dan is de kans aanwezig dat je mij ook een plezier doet. Het kost je niets extra, maar geeft mij een kleine commissie waarvan ik mijn hosting kan betalen. 

Verder sta ik natuurlijk ook open voor een eerlijke samenwerking. Fijne producten hebben geen opdringerige pop-up of in-your-face banner nodig, die krijgen gewoon een eerlijke review in een artikel. Meestal koop ik mijn producten zelf (dat geeft mij de vrijheid om zelf te weten hoe mijn artikel eruit ziet en wat ik opschrijf), en soms komt een artikel in samenwerking met een bedrijf of merk tot stand. Dat kun je altijd terugzien aan de blog zelf, ik zet het er namelijk bij als iets gesponsord wordt. 

Lekker lezen zonder gedoe

En zo probeer ik mijn blog dus mooi, rustig en toegankelijk te houden voor jullie! En stiekem ook een beetje voor mezelf, want ik ga anderen natuurlijk niet iets aandoen wat ik zelf supervervelend vind. 

Hoe denken jullie over popups en reclames op blogs? Vervelend of ben ik gewoon een aansteller? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: