Persoonlijke verhalen

Rewind: 2018 in drie woorden

18 december 2018
Rewind 2018 Banner

Wow, we zijn er alweer bijna doorheen! Echt, dit jaar ging ZO snel…er is zo veel gebeurd, leuk en minder leuk, inspirerend, soms saai en vervelend, maar vooral heel erg druk.

Beschrijf 2018 in drie woorden. Dat is de eerste vraag die mij tegemoet komt op de printables van de Happiness Planner. Ik kreeg ze bij mijn agenda, maar je kunt ze ook gratis downloaden van de website. Okee, drie woorden… here we go!

1. Druk, druk, druk

Rewind 2018 - Tijd, Druk

Zo, dat zijn er drie, haha. Het jaar was vooral gigantisch druk! Ik heb me bijna continu afgevraagd waar ik tijd vandaan ga halen. En nog steeds. Ik heb een drukke baan waarin ik twee rollen tegelijk op me heb genomen, we wonen dit jaar net een jaartje in ons nieuwe huis, dat nog helemaal opgeknapt moet worden, ik heb geen idee hoe ik het huishouden nog bij moet houden, mijn blog houdt me flink bezig en eigenlijk wil ik ook mijn sieradenhobby weer oppakken en weer gaan sporten…

Ja, ik heb een hoop op mijn verlanglijstje staan! Het wordt tijd om wat prioriteiten te stellen lijkt me zo.

2. Bewustwording

Rewind 2018 - Realisatie, Idee

Zal ik er een jeukwoord tussengooien? Bewustwording. Jaaaah, ik weet het, dat roepen al die managers ook. Maar ik heb me zeker wel een aantal dingen gerealiseerd dit jaar. Dat ik niet alles tegelijk kan. Dat ik wel alles leuk mag vinden, maar wel moet kiezen wat ik dan doe (en dus ook: wat ik dan niet doe). Dat dingen laten liggen soms echt beter is dan je kapot stressen om alles af te krijgen. Dat ik stiekem toch wel een kindje wil. Of een tweeling. Dat een huis opknappen een hoop werk is. Dat ik de liefste man van de hele wereld ben getrouwd. En dat ik nog zo veel te doen en te leren heb.

Jeetje, die hele lijst brengt me gelijk weer terug bij nummer 1. Druk! Want hoe krijg ik dit allemaal voor elkaar? Maargoed, kiezen dus. Niet mijn sterkste kant, maar wel iets dat ik in 2019 dus vaker moet gaan doen.

3. Bloggen

Mijn laatste woord van 2018 is bloggen. Dit is het jaar dat ik begon met Huid ’n Haar, het jaar dat ik meer tijd in mijn blog dan in mijn huis heb gestoken en het jaar dat ik meer heb geleerd over bloggen en online marketing dan ik ooit had gedacht. Wauw.

Rewind 2018 - Bloggen

En echt, ik vond (en vind) het echt een geweldige reis. Ik begon eigenlijk gewoon voor de gein. Schrijven heb ik altijd leuk gevonden en voor mij is het een soort uitlaatklep. Het helpt mij om mijn gedachten te sorteren en alles goed op een rijtje te zetten. Maar jullie zijn er nu ook, lieve lezers! En dat maakt het nog tien keer leuker. Ik schrijf nu niet alleen maar voor de gein of voor mezelf, maar ook voor al die mensen die langs komen en meelezen met mijn uitprobeersels. Ontzettend bedankt voor jullie aanwezigheid, lieve, leuke en gekke commentaren, gezellige berichtjes en meer!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: