Persoonlijke verhalen

Fotolog week 42: herfst, blogcursus en nog meer herfst

23 oktober 2018
Fotolog week 42 - Collage

Het is alweer een tijdje geleden dat ik voor het laatst een fotologje plaatste – sorry! Het is hier nogal hectisch geweest en ik zit niet zo lekker in mijn vel de laatste tijd. Om het positief te houden (fake it till you make it!) dus wel weer allemaal fijne foto’s deze keer. 

Maandag: aan het werk!

Deze week wordt een beetje raar. Normaal gesproken ben ik dus op woensdag vrij, maar deze week op dinsdag. En heb ik op donderdag een cursus in de avonduren. En op vrijdag een workshopdag voor mijn opdrachtgever. 

Ik heb dus helemaal geen zin in deze week! Oeps, wacht, dit zou een positief bericht worden. Nouja, het positieve is dat ik mijn bed uit ben gekomen. En achteraf toch best een aardige dag had. 

Dinsdag: bloggen!

Oef, op dinsdag al mijn eigen dag. Ik ben helemaal uit mijn ritme! Wel heb ik vorige week een mooie aankoop gedaan: The Genius Blogger Toolkit! Hij kost wel wat (97 dollar) maar hij is er maar een week per jaar en heeft een heleboel mooie spullen die mij gaan helpen betere en mooiere blogs te maken! 

Fotolog week 42 - Bloggers Toolkit
3…2….1…. Blog!

Aan de slag ermee dus en de eerste cursus die ik uit dit pack volg hakt er meteen goed in: tijd om mijn workflow te stroomlijnen! Ik doe alles vaak een beetje uit de losse pols en ontdek dan als ik wil publiceren pas dat ik vergeten ben om een foto van dit of dat te maken, of te bewerken zodat ‘ie ook mooi uitkomt op Twitter, of een collage voor Instagram of Pinterest.. en dat kost een hoop extra tijd! 

In de ochtend schrijf ik dus eens niet een nieuw blog, maar ben ik bezig met al mijn blogs en concepten in een workflow plaatsen. Tegelijkertijd krijg ik door de lijsten met soorten blogs die je kunt schrijven zo veel nieuwe ideeën dat ik er een complete brainstorm aan heb gewijd! En dat leidde dan weer tot nieuwe categorieën, die ik nu ook echt eens netjes moet krijgen. Het zijn er vijf geworden, dus binnenkort een nieuwe (en hopelijk betere) indeling op de website!

Van al dat werk ben ik wel moe geworden, dus in de middag neem ik rust. ’s Avonds ga ik nog even verder met alles netjes en overzichtelijk neerzetten. Zo, dat geeft een stuk meer overzicht dan al je ideeën gewoon in WordPress proppen! Zeker als je een hoop ideeën hebt raak je snel kwijt waar wat ook al weer stond. Geen nieuwe blogs gemaakt, maar toch best trots op mezelf. 

Woensdag: Goodiebox dag! 

Als ik thuiskom van het werk ligt er een fijne verrassing te wachten: de nieuwe Goodiebox is er! Yes, en wat is ‘ie weer goed! Ik ben helemaal blij met mijn nieuwe spulletjes en ga meteen aan de slag met foto’s en een unboxing-artikel, want jullie zijn net zo nieuwsgierig als ik, haha. Het maken van een filmpje sla ik deze maand over. Ik heb me voorgenomen om me te concentreren op mijn blog, met bijbehorende mooie foto’s en social media. Filmpjes maken is heel leuk, maar het editen kost veel tijd en ik kan ze nu niet zo goed en mooi maken als ik wil omdat ik er gewoonweg de tijd niet voor heb. Sorry, liefhebbers van filmpjes!

Donderdag en vrijdag: beetje grieperig?

Donderdag is het weer tijd voor de cursus Lean die ik via mijn werkgever aan het volgen ben. Altijd fijn om nieuwe dingen te leren, maar wel een vermoeiende dag. Ik voelde me ook niet zo lekker: last van mijn maag, hoofdpijn, spierpijn… griep?!

Voor mijn opdrachtgever was er vrijdag een workshop gepland waar ik bij moest zijn ter ondersteuning. Geen dag om ziek thuis te blijven, dus pijnstillers erin en gaan. Nog steeds overal last van dus maar weer vroeg naar bed.

Fotolog week 42 - Mistige ochtend

Wat wel heel mooi was, was het uitzicht ’s morgens. Doordat het nu weer kouder wordt ’s nachts ligt er ’s morgens vroeg een dikke laag nevel over de velden. Ik vind die mistige uitzichten altijd zo mysterieus! 

Zaterdag: meh

Mijn blogposts zijn op! Nouja, niet echt op, maar wat ik had ingepland is op. Dus ondanks hoofdpijn en zo toch maar even aan de slag om voor mijn ‘kindje’ te zorgen. Eens een blogger, altijd een blogger. En stiekem vind ik het wel leuk om even iets te doen waar ik wel blij van word. Gauw een review online die al bijna af was, zondag hopelijk wat meer energie. 

Wat ook op is, is de cleanser die ik aan het testen was. Jammer, want hij was erg fijn en super – want nu kan ik de cleanser van Eve Lom eindelijk uitpakken en uitproberen! Erg he. Ik houd zo van nieuwe dingen!

Zaterdagmiddag en -avond hebben we een feest vanuit de buurt. Heel gezellig en even bijkletsen met alle aanwezige buurvrouwen. Met een paar aspirientjes voel ik me weer best okee, de omgeving is prachtig met alle herfstkleuren en ik kom de avond prima door.

Zondag: nog even wat doen

Op zondag voel ik me gelukkig weer een stuk beter. Een beetje moe nog, maar de hoofdpijn is weg! Maar goed ook, want als ik volgende week nog dingen online wil hebben moet ik nu echt aan de slag. Het wordt een relaxed blogdagje dus. Deze keer even geen cursussen maar gewoon keihard aan het werk. 

Fotolog week 42 - Ontbijt
Heerlijk ontbijtje. Genieten!

Op zulke dagen ben ik stiekem toch erg blij met mijn laptopje, die ik deze zomer heb gekocht. Zo hoef ik mezelf niet op te sluiten in de werkkamer en kan ik ook lekker naast mijn lief op de bank blijven zitten. Mijn lief verwent me met een lekker ontbijtje: verse broodjes, gebakken eitje, sinaasappelsap… ik ben een bofkont! 

We maken er samen een echte ‘lazy sunday’ van en doen lekker waar we zelf zin in hebben. Loungen op de bank, blogs schrijven, computerspelletjes en een fijne film ’s avonds. Op naar een betere en gezondere nieuwe week! 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: