No stress

Ontstressen met yoga

23 september 2018
Yoga en meditatie

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over wat stress kan doen met je huid. Leuk allemaal dat we dat nu weten, maar wat doe je dan aan al die stress? Een van mijn manieren om mijn hoofd leeg te maken en rust te vinden is yoga.

Yoga vond ik jaren geleden al eens, tijdens mijn eerste les Body Balance in de sportschool. Ik was op slag verliefd! Wat een fijne manier om met je lichaam bezig te zijn! Natuurlijk is Body Balance niet echt yoga – het heeft elementen van yoga, pilates, tai chi en nog een paar andere bewegingsleren gecombineerd. Maar mijn interesse was gewekt. 

Haat/liefde-verhouding

In de jaren die volgden had ik een soort haat/liefde-verhouding met yoga. Ik heb yogalessen gevolgd, op een matje voor de televisie gestaan en zelfs uiteindelijk zelf maar wat gaan doen. Allemaal heel fijn, maar soms sluiten de sportschooltijden niet helemaal aan op je eigen schema (of je verhuist naar een plek waar geen sportschool is) of neemt je aanbieder ineens een zender uit het pakket. 

YouTube Yoga

Inmiddels ben ik helemaal fan van Yoga with Adriene. Adriene heeft een kanaal op YouTube waarop ze yogalessen geeft. En die kun je eenvoudige thuis volgen, helemaal gratis en wanneer het jou uitkomt. Super!

En wat doe jij om te ontspannen en even los te komen van werk of school? 


2 Comments

 • Reply Ontspannen in de sauna - Huid en Haar 27 november 2018 at 1:18 pm

  […] je een aantal dingen doen om te ontspannen en stress te verminderen. Een tijdje geleden schreef ik dit artikel over yoga, en vandaag een tweede manier om te ontspannen: in de […]

 • Reply Waarom ik dus niet ‘body positive’ ben - Huid en Haar 25 januari 2019 at 7:00 am

  […] grotere kleren kopen (wat mij er steeds aan herinnert dat ik eigenlijk wat kilo’s kwijt wil) en bewegen gaan niet zo soepel als voorheen (okee, dat laatste kan ook met de leeftijd te maken hebben, […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: