No stress

Lekker ontspannen: herfstwandeling!

10 oktober 2018

Een van de fijnste en gemakkelijkste manieren om ontspanning te zoeken: lekker naar buiten! Nu de herfst is losgebarsten begint het bij mij weer te kriebelen. Tijd voor een herfstwandeling! Ik wil gekleurde blaadjes, paddestoelen zien, eikeltjes, kastanjes en beukennootjes rapen en een mooi herfststuk op tafel.

Frisse buitenlucht

Niets is zo goed voor ons als even de frisse buitenlucht in. Lekker lopen, je zorgen even thuis laten, de frisse lucht opsnuiven en genieten van al het moois dat je om je heen ziet. En het allermooiste: het kost helemaal niets! Het enige wat je hoeft te doen is je voordeur uit lopen. 

Het is helemaal mooi als je een park of bos vlakbij hebt waar je in kunt wandelen, maar ook gewoon een rondje door je buurt doet al wonderen. Door het wandelen activeer je je lichaam en lijken je dagelijkse beslommeringen allemaal net even iets minder belangrijk. Heerlijk! 

Wat wandelen met je doet

Wandelen is niet alleen een gemakkelijke en fijne manier van ontspanning, het heeft ook echt voordelen voor je gezondheid. Zo werkt wandelen om depressies te voorkomen of te verbeteren, is het goed voor hart en bloedvaten, het verlaagt de gevolgen van stress en helpt met een goede nachtrust. En dat al vanaf 30 minuten wandelen per dag! 

Zelf probeer ik dan ook aan die 30 minuten per dag te komen. Dat kan in de lunchpauze op het werk, en in het weekend kun je lekker het bos in. 

Vaker wandelen? Zorg voor goede schoenen!

Wandelen kun je helemaal gratis doen. Als je naar het bos of de hei op wilt, zitten er uiteraard wat vervoerskosten aan. Wandel je vaker of wil je vaker wandelen? Zorg dan voor een paar goede wandelschoenen. Zo voorkom je blaren en andere narigheid en loop je comfortabel en met minder risico op blessures. 

Zelf heb ik een paar ontzettend niet-modieuze, bruine wandelschoenen. Misschien niet de mooiste, maar waterdicht, ik heb er nog nooit blaren in gehad (zelfs niet toen ze nieuw waren) en ze lopen heerlijk. Het is wel even een investering, maar zeker als je vaker of verder wandelt (bijvoorbeeld in een heuvel- of bergachtige omgeving) is een beetje extra steun en comfort meer dan welkom!

Ook gratis: mooie herfstspullen

Tijdens een herfstwandeling is het altijd genieten. Alleen de geur van de herfst vind ik al geweldig. Een beetje vocht in de lucht, de geur van bomen en blaadjes en noten en mos, ik houd ervan! 

Op zo’n wandeling neem ik vaak ook dingen mee naar huis. Ik heb een klein tasje bij me en als ik iets moois zie of vind (het moet wel los liggen, ik ga geen takken van de bomen afhalen of dingen plukken) dan neem ik het mee. Gevallen kastanjehulzen met van die grote stekels. Beukennootjes. Bladeren in de mooiste kleuren. Een stuk boomschors met mos erop. Thuis maak ik daar een mooi herfststuk van op een langwerpige schaal of een dienblad. Een paar mooie kaarsen erin en je hebt meteen het herfstgevoel in huis! 

En het allerfijnste: als je na een herfstige dag buiten thuiskomt op de bank ploffen met een kop warme chocolade… wedden dat je goed slaapt? 

Wat doen jullie het liefst in de herfst? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: