Make-up

Review: Shine Flex Gel Effect van Mesauda Milano

8 september 2018
Mesauda Milano nagellak

Mesauda Milano nagellakDe Goodiebox van augustus had het element van mijn sterrenbeeld: vuur! En dat is natuurlijk niet compleet zonder een vurig nagellakje! Deze Shine Flex Gel Effect van Mesauda Milano zou een long lastig gel effect moeten hebben, dus de verwachtingen zijn hoog! 

Aangezien ik op mijn teennagels al een mooi paars lakje had zitten heb ik deze maar op mijn handen geprobeerd. Een extra uitdaging voor de Shine Flex Gel Effect, want met je handen doe je een stuk meer dan met je tenen! Verpakkingen openmaken, aan- en uitkleden, schoenveters vastmaken… de nagels van je vingers komen met van alles in aanraking.

Van Mesauda Milano heb ik al eens een knalroze lipstick in een eerdere Goodiebox gekregen. Het was niet echt mijn kleur, dus ik heb hem maar een keer geprobeerd en verder ligt hij wat te verstoffen in mijn make-up box. Sorry, Mesauda.

 

het merk

Mesauda Milano is een Italiaans merk (Milano… het liet zich wel een beetje raden) dat als doel heeft om mooie, professioneel uitziende make-up uit te brengen tegen een betaalbare prijs. De productie is dan ook niet uitbesteed, maar vind helemaal in Italië plaats. Daarbij mikt het merk op jong en trendy en maakt dus veel gebruik van trendkleuren. Dat zien we ook weer terug in dit nagellakje.

 

Het product

Ik ben zelf niet specifiek bezig met trends en trendkleuren, maar dit ziet er wel uit als een heel zomers kleurtje dat vrolijk kan staan als je huid al een beetje gebruind is. Nu hebben we deze zomer aan zon geen gebrek gehad, en ik ben dan ook heel benieuwd hoe deze mij gaat staan.

Verder is het met nagellak altijd even uitproberen: hoe dik is het spulletje, hoe dekkend is het, hoeveel laagjes heb je nodig voor een mooi resultaat?

 

Het gebruik

Ondanks dat het Shine Flex Gel Effect heet, merk ik eigenlijk weinig verschil met andere nagellakken die ik eerder heb geprobeerd. Het is niet dikker en ook als het droogt is het niet sterker of zwaarder dan andere nagellak. Aangezien ik niet vaak nagellak gebruik heb ik geen primer of topcoat in huis, dus ik gebruik hem direct op mijn nagels. De lak laat zich gemakkelijk aanbrengen en ruikt zoals je van een nagellak verwacht… een beetje naar verf.

Wel is al snel duidelijk dat een enkel laagje van de Shine Flex Gel Effect niet genoeg is. Ik gebruikte twee laagjes en eigenlijk was dat ook nog niet genoeg… maar ik had geen zin om nog een derde keer te wachten op droge nagels. Zonder base en topcoat gaat het lakje in ieder geval niet heel lang mee op de vingers. Na een dag of drie begon de mijne al te bladderen en heb ik hem er weer afgehaald. Daar kwam ook bij dat het kleurtje toch wel heel erg fel was op mijn handen… ik denk dat hij mooier zou staan op zomerse voeten.

 

Dit vind ik ervan

Ondanks dat ik niet veel nagellak gebruik, vind ik het wel leuk om eens een kleurtje op mijn nagels te hebben. Maar deze is, net als de lipstick, voor mij iets te veel van het goede. Ik denk dat ik hem nog wel een keer op mijn teennagels ga proberen, maar aan mijn vingers vind ik hem toch net iets te fel.

En… ik denk dat ik voor de volgende nagellaktest toch echt even een base en een topcoat moet gaan halen, want zo is hij er wel erg snel af.

 

2 Comments

 • Reply jackiessparemoments 10 september 2018 at 4:29 pm

  Jazeker! Base en top zijn onmisbaar voor goed houdende nagellak. En je hebt minder kans op verkleuring in je nagels van de pigmenten.

  • Reply Mim 10 september 2018 at 4:41 pm

   Bedankt voor je reactie, goed om te weten! Ik ga ze toch maar kopen dan, dat vinden mijn nagels vast ook fijner.

  Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: