Make-up

Makeup multitaskers

14 oktober 2018

Doen jullie dit ook wel eens? Je blush als oogschaduw gebruiken, of snel een beetje lipstick uitvagen als blush, of je lippotlood als eyeliner inzetten? Je bent niet de enige – ik maak me er ook schuldig aan! En terecht, want het is veel gemakkelijker om met een paar spulletjes je hele look in je tas te kunnen gooien.

Sommige merken maken zelfs producten die speciaal voor dit doeleinde gemaakt zijn, zoals deze Kiss & Blush van Yves Saint Laurent. Een kleurtje dat je als blush kunt gebruiken, en ook op je lippen kunt smeren. 

Makeup multitaskers die je thuis hebt liggen

Natuurlijk heeft niet iedereen zo’n handige stick van YSL thuis liggen (ik ook niet) en dus moeten we het doen met wat we wel hebben. Wat kun je dan doen? 

Blush

Wat ik zelf vaak doe is mijn blusher misbruiken als oogschaduw. Een tijdje geleden kreeg ik deze mooie zachte blush van Paese in mijn beautybox. Een lief kleurtje, maar ik gebruik normaal gesproken niet zo veel blush. Deze gebruik ik dus regelmatig als oogschaduw, ook omdat hij een heel subtiele shimmer heeft die ik erg mooi vind op de oogleden.

Manna Kadar Compact Blush & Highlighter

Ook deze van Mannakadar wordt regelmatig misbruikt als oogschaduw. Officieel is het een blush / highlighter maar omdat het een heel klein doosje is en je met een grote kwast eigenlijk alleen alle kleuren door elkaar kunt gebruiken, vind ik hem ook leuk als oogschaduw. Met een klein kwastje kun je de kleurtjes wel apart van elkaar gebruiken en er een mooie look mee maken.

De voordelen

Superhandig om je spulletjes voor meerdere dingen tegelijk te kunnen gebruiken! Zo’n kleine blusher neemt niet veel ruimte in in je tas, en kun je gemakkelijk tussendoor bijwerken. Als je je spulletjes in een los etuitje stopt kun je er een kwastje bij doen en ben je zo weer netjes. Superfijn als je op reis bent (of het nu met het vliegtuig is of met de trein) en je toch nog even wilt checken voor je uitstapt en je vrienden, familie of liefde begroet. 

De nadelen

Helaas, er zitten ook nadelen aan dit ‘misbruik’ van je make-up. Allereerst is  een blusher niet bedoeld als oogschaduw, en moet je er dus rekening mee houden dat het iets andere eigenschappen heeft. Een blusher is er om lekker uit te vagen en mee over je wangen te gaan, en het poeder is dan ook een stuk losser dan je cremige oogschaduw. Dat zorgt er wel voor dat je na het aanbrengen even het overtollige spul onder je ogen moet weghalen. 

INC.redible glazing over lipgloss

Daarnaast kun je je spullen niet voor te veel dingen tegelijk inzetten: als je je lipstick of glossy als lipkleur, blush en oogschaduw tegelijk inzet krijg je wel een erg eentonige look.

Ondanks dat vind ik het vaak toch handig om mijn spulletjes soms voor meerdere dingen tegelijk te gebruiken. Helemaal als ik haast heb (dat is zo’n beetje elke morgen) of als ik onderweg ben. 

Doen jullie dit ook wel eens? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: