Make-up

Je makeup kwasten schoonmaken

30 september 2018

Ik doe niet vaak berichten over make-up, maar dit is toch wel iets wat ik belangrijk vind. Zelf gebruik ik niet veel makeup, doordeweeks alleen wat oogschaduw en mascara. Voor een feestje komt er wel wat meer uit de kast. Maar voor die oogschaduw (en voor de foundation, blush, highlighter en zo voor een feestje) gebruik ik natuurlijk wel steeds dezelfde makeup kwasten.  En die worden dus vies. En met vieze kwasten werken is eigenlijk niet okee. Niet alleen omdat je dan restjes van andere kleuren in je nieuwe makeup mixt, maar ook omdat die restjes niet schoner worden in je kwast, en dus ook voor huidproblemen kunnen zorgen.

Hoe maak je je makeup kwasten schoon?

Je kwasten goed schoonmaken hoeft niet heel ingewikkeld te zijn. Wel is het belangrijk dat je dit regelmatig doet, zodat je kwasten schoon blijven, je makeup goed zit en je huid niet in de problemen komt door oude restjes makeup.

Zo doe ik het:

  1. Maak je kwasten nat met lauwwarm water. Zorg ervoor dat je het ‘kwast’ gedeelte naar beneden houdt, zodat vuil water er meteen weer uit loopt.
  2. Wrijf er een beetje brush cleanser of zachte zeep in.
  3. Wrijf je kwasten in een cirkel door de zeep. Zo krijg je ook alle restjes die bovenin je kwast zijn gekropen er weer uit.
  4. Blijf rondwrijven tot het water dat uit je kwast komt weer helder is.
  5. Spoel je kwast uit zodat ook alle cleanser of zeep er weer uit is verdwenen.
  6. Zit er nog steeds rommel op je kwast? Herhaal deze stappen dan nog een keer.
  7. Druk je kwast zachtjes weer in model met je vingers, zodat er geen haartjes uitsteken.
  8. Dep je kwast een beetje droog op een keukenpapiertje of een theedoek (niet wrijven!) en laat hem verder een paar uur drogen.

Door je makeup kwasten regelmatig schoon te maken bespaar je jezelf een hoop problemen en kun je elke keer weer een mooie look maken met je makeup – zonder doorgelopen restjes van de vorige keer.

Hoe vaak maken jullie je makeup kwasten schoon, en hoe doe je dat?

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: