Lekker in je vel

Momentje voor jezelf: lekker lezen!

21 oktober 2018

Een tijdje geleden schreef ik een artikel over wat stress met je huid kan doen. Leuk, maar stress is niet altijd te voorkomen of te vermijden. En voor sporten of een dagje sauna heeft niet iedereen budget. Daarom vandaag een budgetvriendelijke tip om te ontspannen: lekker lezen!

Lezen is een van mijn favoriete bezigheden. Maar net als vele anderen schiet het er vaak bij in. We zijn druk met ons werk, het huishouden, de kinderen, sporten en andere dingen die ‘moeten’. Daarom is het juist zo belangrijk om ook even een momentje rust te pakken, waarin niets moet en we even lekker kunnen wegdromen. 

Wegdromen bij een goed boek
Thee en boeken

Wat is er meer geschikt om je even los te maken van je dagelijkse bezigheden dan een mooi, spannend of fantasierijk verhaal? Even alles aan de kant, met de voetjes op de bank, kopje thee erbij en hup, je bevind je zo in een sprookjesbos, in de armen van een knappe hunk, of op de achterbank van een rechercheur tijdens een spectaculaire achtervolging. 

Lukt het niet op de bank omdat het eten opstaat, de kinderen om aandacht vragen, je telefoon constant bliept of je stiekem toch meekijkt met de Netflix serie van je lief? Probeer het dan eens in bed. Ga een half uurtje eerder naar bed, neem een boek mee en lees nog even voor je gaat slapen. Als je van papier of een e-reader leest, is het ook nog eens een stuk rustiger aan je ogen dan het scherm van je telefoon. En wie weet levert het nog mooie dromen op ook! 

A reader lives a thousand lives before he dies… the man who never reads lives only one. 

George R.R. Martin
Wat lees je? 

Zelf lees ik bij voorkeur fictie. Ik vind het heerlijk om de wereld die ik ken even achter me te laten en me te verdiepen in een heel andere omgeving. Dat ik volkomen veilig op de bank kan zitten en toch in gedachten achter gevaarlijke psychopaten aan kan rennen, getuige kan zijn van een spectaculaire uitvinding, een draak kan verslaan of een straatjochie in een miljonair kan zien veranderen. Geweldig toch?

Wat doen jullie om thuis te kunnen ontspannen? En hoe combineer je dat met je gezin, het huishouden en je werk?

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: