Lekker in je vel

Afvallen poging 1: op dieet

13 februari 2019
Afvallen Meetlint

Een tijdje geleden schreef ik een stuk over body positive en waarom ik daar voor mijzelf toch wat moeite mee heb. Ik weeg meer dan ik ooit heb gewogen, ik heb vetrolletjes waar ik ze nooit eerder had en mijn eigen lijf zit me aan alle kanten in de weg. Hier moet iets veranderen.

Maar zo dik ben je toch niet?

Ik heb mijn lengte mee en daarom lijk ik vaak niet zo heel dik. Maar het is maar net wat je gewend bent, en ik ben mijn lijf minus twintig kilo gewend. En dat is toch heel wat extra volume en gewicht dat je meedraagt hoor! Daarnaast kan ik me dan wel weer helemaal vinden in de ‘body positive’-gedachte van je goed voelen in je eigen lijf, zonder je daarbij op te hangen aan hoe iemand anders daarover denkt. Voor mij betekent dat dus: afvallen!

Mijn afvalmethode

Afvallen Meetlint

Het is niet de eerste keer dat ik gewicht kwijt wil. De laatste keer is wel bijna acht jaar geleden, toen ik stopte met roken. Ik had met mezelf afgesproken dat ik alles mocht doen, ook enorm veel chocola en snoepjes eten als ik daar zin in had – zolang ik maar van de sigaretten af bleef. En zo geschiedde. Ik stopte met roken maar kwam door al dat frustratie-snoepen wel tien kilo aan. En die gingen er ook weer af.

Destijds gebruikt ik daarvoor het South Beach dieet – een van de eerste low carb diëten. Ik werd wel een beetje vreemd aangekeken op het werk met al die salades en blokjes kaas en eitjes, maar tegenwoordig is dat gelukkig allemaal een stuk normaler.

Ik heb daarna nog een keer geprobeerd om af te vallen met South Beach, maar dat lukte me niet nog een keer. Inmiddels ben ik getrouwd en kan ik niet zo maar alles in huis op een salade-dieet zetten. Daarom probeer ik deze keer iets anders, namelijk de Weight Watchers. Een club die al tijden bestaat en dat (volgens mij)n niet zo lang had kunnen volhouden als het niet succesvol was. Dus heb ik me ingeschreven voor een digitaal abonnement (kosten: €19,95 per maand) en ben ik vanaf vorige week aan de slag gegaan.

Lekker eten en toch afvallen

Ik moet zeggen: tot nu toe bevalt het erg goed! Je krijgt van WW een aantal punten die je op een dag mag besteden, en een aantal punten ‘smokkelwaar’ waardoor je je in een week ook nog wat extra’s kan permitteren. Heerlijk! Daarnaast is er een lange lijst met voedingsmiddelen die geen punten kosten (waaronder vers fruit en verse groente) en die je dus altijd kunt eten – ook als je punten al op zijn.

Daarnaast krijg je toegang tot de uitgebreide databank met voedingsmiddelen, waardoor je gemakkelijk kunt bijhouden wat je op die dag gegeten en gedronken hebt. Het appje rekent zelf uit hoeveel punten je dat allemaal kost.

Na een week ben ik in ieder geval alweer een paar kilo lichter, dus dat geeft moed! En dat zonder dat ik heel veel afwijk van wat er hier in huis gangbaar is. Soms eet ik wat minder van iets, of vervang ik iets ongezonds door een gezonder alternatief. En soms doe ik ook gewoon een greep in die zak met chips. Het mag allemaal, zolang je binnen de punten blijft. En dat val mij tot nu toe nog alles mee.

Zijn jullie wel eens op dieet gegaan? Welk dieet heb je gevolgd?

3 Comments

 • Reply Afval-update: twee weken Weight Watchers - Huid en Haar 24 februari 2019 at 2:37 pm

  […] paar weken geleden schreef ik over mijn eerste, wankele stappen op Weight Watchers – gebied. Geen idee waar ik aan begon, maar veel goede verhalen gehoord en […]

 • Reply Afval-update #3 - een maand later - Huid en Haar 8 maart 2019 at 6:30 am

  […] Begin februari ben ik gestart met WW (voorheen Weight Watchers). Ik volg deze methode alleen online, met behulp van de app en de fantastische online community van WW. Inmiddels is het begin maart en ben ik alweer een maand bezig. Hoe gaat het nu? […]

 • Reply Stilte en een geheimpje... - Huid en Haar 3 juni 2019 at 5:10 pm

  […] dieetplannen met Weight Watchers gaan dus even de ijskast in, maar in plaats daarvan komt er dus regelmatig een update over de twee […]

 • Geef een reactie

  Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

  %d bloggers liken dit: