Lekker in je vel

Last van acne? Een doeltreffende routine voor minder puistjes

7 mei 2021

Dit blog bevat links naar producten die ik van de maker heb ontvangen.

In mijn eerdere blogs heb ik het wel eens gehad over mijn eigen acné-problemen. Voor mij kwamen de puistjes voornamelijk vanuit stress, maar ook hormonen, een ongezonde leefstijl of andere dingen kunnen ervoor zorgen dat je erg veel last hebt van acné en met al die puisten op je gezicht haast de deur niet meer uit durft. Destijds koos ik zelf voor een behandeling in een acné kliniek, maar dat is best duur. Via via kwam ik in contact met Fleur, die een methode heeft ontwikkeld die voor iedereen bereikbaar en betaalbaar is.

Minder zelfvertrouwen

Net als ik had Fleur ook enorm last van puistjes. En het is lastig om daarmee te leven. Niet alleen is het vervelend om zo’n slechte huid te hebben, maar het heeft ook effect op je sociale leven. Het wordt steeds moeilijker om jezelf te laten zien, en je wilt al helemaal niet de aandacht op jouw persoon vestigen, want je schaamt je toch voor je acné. Het valt ook flink op, al die grote rode bulten in je gezicht of je nek.

Ik vond het vreselijk om acne te hebben en was bang om in het openbaar gezien te worden met mijn grote, rode pukkels.

Fleur – puistenverwijderen.nl

Mensen hebben dan ook snel een oordeel over je. Je zou het niet zo nauw nemen met de hygiene (terwijl jij je gezicht waarschijnlijk vaker en met meer zeep en schoonmaakproducten reinigt dan zij) of misschien zijn die puistjes wel besmettelijk. Wie weet wat jij aan je handen hebt zitten…? Daarbij ziet het er natuurlijk ook niet zo lekker uit… mensen blijven dus vaker een beetje uit je buurt. En dat heeft een groot effect op je zelfvertrouwen. Zelf probeerde ik mijn puistjes te verstoppen onder een laag make-up, waardoor het uiteindelijk alleen maar erger werd. En uiteindelijk ging ik liever de deur niet meer uit. Ik durfde gewoon niet meer.

Oorzaak aanpakken

Op een dag besluit je dan dat het zo niet langer kan. Maar dan…? Wat moet je doen om er vanaf te komen? Naar de huisarts? Vaak krijg je dan te horen dat het vanzelf overgaat, of je krijgt een chemisch middeltje voorgeschreven dat misschien wel en misschien ook niet helpt tegen de acné, maar dat zeker niet de onderliggende oorzaak aanpakt. En zonder de oorzaak weg te halen blijven die puistjes gewoon elke keer weer terugkomen.

En zo ga je van middel naar middel, van trucje naar foefje en weer terug. Niets helpt, en je blijft eindeloos producten kopen en dokters bezoeken die je middelen voorschrijven die niet, of misschien alleen tijdelijk, helpen.

Leven zonder acné

In mijn situatie was mijn burnout het keerpunt. Nadat ik mijn veel te drukke baan achter me had gelaten en heb gekozen voor iets dat beter bij mij past, ben ik gestart met een behandeling in een acnekliniek. Dat heeft goed geholpen: de oorzaak (te veel stress) was weg en mijn slechte huid kreeg de behandeling die het nodig had.

Fleur koos voor een andere oplossing en heeft een hele zoektocht achter de rug naar wat het beste werkt om van je puisten af te komen. Het resultaat daarvan vind je in haar e-book: Leven zonder acne. Ik kreeg een kopie van haar om te reviewen en eerlijk: ik was een beetje sceptisch in het begin. Want iedereen die flink last van acné heeft gehad weet ook hoe goedkoop advies soms kan zijn: je krijgt veel goedbedoelde tips die uiteindelijk ook niets uithalen. Maar Fleur maakt het je een stuk gemakkelijker.

Leven Zonder Acne

Schrijver: Fleur van puistenverwijderen.nl
Aantal pagina’s: 69
Kosten: € 17,00

De adviezen in haar boek zijn heel praktisch weergegeven. Ja, er zitten vast dingen bij die je al vaker hebt gehoord. Maar Fleur legt je uit waarom die adviezen er zijn, hoe het effect is op je huid en hoe je ervoor kunt zorgen dat je dit advies ook echt voor je laat werken. Met goede voorbeelden en zelfs hele schema’s om je goed op weg te helpen naar een routine die niet alleen je huid, maar ook de rest van je gezondheid goed zal doen. En dat voor een vriendelijk bedrag dat ik zelf na één bezoekje aan de acnekliniek al twee keer uitgegeven had.

Heb geduld

Wel moet er een kanttekening bij: er is wat geduld voor nodig. De resultaten zijn niet direct na een dag zichtbaar! In zo’n kliniek zie je dat er iets aan je huid wordt gedaan, en dat maakt dat je je gemakkelijker houdt aan de voorschriften (want die waren er daar zeker ook!). Ga je zelf aan de slag met het boek van Fleur, dan heb je dus wel wat geduld nodig. Maar houd je je er goed aan, dan zou je na een week toch resultaat moeten gaan zien.

Heel veel succes, sterkte en… je bent niet alleen. Laat je weten of het voor je heeft gewerkt?

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: