Bloglife

Vragen op vrijdag: waar komt jouw bloginspiratie vandaan?

31 augustus 2018

Tijd voor een nieuwe wekelijkse post: vragen op vrijdag! Ik merk dat de mensen waarmee ik over mijn blog praat, toch nogal wat vragen hebben over al dat bloggen. Het leek mij leuk om die vragen op mijn blog, te beantwoorden. De eerste vraag: waar haal je je bloginspiratie vandaan? 

Ik startte dit blog in april 2018 (dus nog niet zo heel lang geleden) en op dit moment heb ik ongeveer evenveel concepten als gepubliceerde artikelen op mijn blog staan. Nog genoeg onderwerpen om over te bloggen dus, en er komen er nog steeds bij.

Waar al die onderwerpen vandaan komen? Goede vraag… toen ik startte was voor mijzelf niet eens duidelijk waarom het een beautyblog moest worden. Ik heb niet zo veel met make-up namelijk. Maar wel met nieuwe dingen uitproberen, met het mooi houden van mijn eigen huid en met lekker in mijn vel zitten. Ik ben gewoon begonnen met een beautybox en het opschrijven van mijn experimenten. Eerst gewoon voor mezelf (en voor wie mij toevallig tegenkwam online en het leuk vond om mee te lezen) maar later ook voor anderen.

 

Het waarom van mijn blog

De echte reden achter mijn blog ontdekte ik eigenlijk pas toen ik met een vriendin zat te praten en ik erachter kwam dat ik eigenlijk meer met huidverzorging heb dan ik zelf dacht. Dat was het moment dat mijn blog meer inhoud kreeg. Van beautyboxen en reviews kwamen er zaken bij. Ik blogde over mijn nieuw gevonden doel en zat vol bloginspiratie om hier meer invulling aan te geven. Behalve verzorging zijn er natuurlijk nog meer dingen die invloed hebben op de gezondheid van je huid: eten en drinken, stress, slaap, hormonen. Al die dingen sloeg ik als concept op. Zo had ik weer genoeg om over te schrijven, en natuurlijk gaan de beautyboxen en de reviews ook gewoon door.

 

Bloginspiratie Onder de douche

Niet alle ideeën dringen meteen door. Door mijn bedrijf in copywriting had ik al geleerd dat een creatief proces (in dit geval het onderwerpen bedenken en het schrijven) zich niet altijd laat plannen. Soms heb ik gesprekken met mensen en sta ik de ochtend erna onder de douche te bedenken dat ik daar best een leuke blogpost (of meerdere) van kan maken. Zo is dit onderwerp ook geboren: bloginspiratie krijg je op de meest onlogische momenten!

 

Meteen opschrijven

Wat mij echt heeft geholpen is om al die onverwachte bloginspiratie meteen op te schrijven. Sommigen doen dat in een notitieboekje of een app op de telefoon, ik schrijf in een paar zinnen een conceptblog en sla die meteen op. Zo heb ik een hele reeks artikelen met een paar korte zinnen erbij klaarstaan om uit te werken.

Niet alles wordt meteen een spetterend artikel. Zo ben ik al weken aan het worstelen met een artikel over de invloed van voeding op je huid, en ik ben nog steeds niet tevreden. Andere artikelen vliegen zo uit mijn pen en kan ik meteen publiceren of inplannen. De kunst blijft in ieder geval om je bloginspiratie meteen op te schrijven, met alle ideeën die je bij het artikel hebt. Doe je het niet, dan vergeet je je ingeving weer of onthoud je alleen de titel maar is de inhoud weg.

 

Houd je ogen en oren open

Bloginspiratie is overal: een gesprek met een vriendin, een bedenksel onder de douche of op het toilet, een artikel dat je ergens leest, een aanrader van iemand anders, of een simpele vraag als: “hoe houd je het vol, dat bloggen?”. Alles kan aanleiding zijn voor een nieuw artikel.

Natuurlijk zit inspiratie voor iedereen in iets anders. Houd dus je ogen en oren goed open, praat met mensen en je ontdekt vanzelf allerlei nieuwe dingen!

Heel veel succes met bloggen!

Heb je ook vragen voor op de vrijdag? Stel ze hieronder in een reactie en ik neem ze mee!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: