Bloglife

Vragen op vrijdag: is dit eigenlijk wel een beautyblog?

28 september 2018
achter de schermen - blog setup

Deze keer eens geen vraag van anderen aan mij, maar een vraag van mij, aan jullie. Ik vraag me namelijk ook wel eens dingen af en wellicht kunnen jullie mij deze keer helpen met het antwoord op mijn vraag: is dit eigenlijk wel een beautyblog? 

Toen ik een tijdje geleden begon met schrijven, gingen mijn artikelen voornamelijk over beautyproducten, reviews en beautyboxen. Die artikelen zijn er nu ook nog wel, maar worden wel vaker afgewisseld met artikelen over mijn eigen leven, over beweging, lekker en gezond eten en minder stress. Dingen die stuk voor stuk belangrijk voor mij zijn, maar wel wat minder beauty-gerelateerd zijn.

Niet alleen reviews

Nu kan ik me voorstellen dat er meiden zijn die hier komen voor de reviews en het verder allemaal wel best vinden. Die hebben er nu vast dagen bij zitten dat er even niks te beleven valt op mijn blog. 

Maar ik vind het ook belangrijk om te benadrukken dat cosmetica, verzorging en make-up niet al je problemen oplossen. Er ligt ook een belangrijk deel in je leefstijl. En dus schrijf ik daar ook over en staan er niet alleen maar reviews en unboxings op mijn blog. 

Beautyblog of niet? 

Maar ben ik, met al die fotologs, tips en andere zaken eigenlijk nog wel bezig met beautybloggen? Komen er hier mensen die verwachten alleen maar beauty te zien en dan als eerste een bericht over yoga of mijn achtertuin vinden? Ben je dan nog een beautyblog als je over die dingen schrijft of is het handiger om jezelf anders te noemen? 

Identiteitscrisis

Je snapt, hier bij Huid en Haar heb ik last van een kleine identiteitscrisis. Aan de ene kant heb ik helemaal geen zin om mijn naam te veranderen en weer te verhuizen, maar aan de andere kant is het wel handig dat mensen die hier komen, ook iets vinden wat ze zoeken. Keuzes, keuzes… 

Dus!
Mijn vraag aan jullie deze week is: is dit eigenlijk wel een beautyblog?
Zo ja, top! En zo nee, wat vind je daarvan en wat is het dan wel…? 

Help je mij met een antwoord in de comments? 

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: