Bloglife

Zomer: tijd voor een festival!

19 juni 2018

Yes, het is weer zomer! We hebben al heel goed weer gehad dit voorjaar, en hopelijk blijft dat zo, zodat we mooie, lange zonnige zomerfestivals krijgen! De eerste heb ik afgelopen weekend alweer gehad: Manana Manana in ons eigen Achterhoekse Vorden! Naar eigen zeggen het meest relaxte festival van Nederland – en daar ben ik het helemaal mee eens.

Maar voordat dit in een festivalreview verandert: hoe zit het eigenlijk met de huidverzorging en de make-up op een festival?

Je kent het vast wel: lekker feestvieren in de zomerzon, de hele dag dansen, biertjes drinken, lekker eten, en het hele festival is je vriend. Maar aan het eind (of als je pech hebt: aan het begin) van de avond zit de mascara op je kin. Je oogschaduw is weggeveegd en alleen in de plooitjes blijven hangen en je lipgloss heb je afgesmeerd aan al die bekertjes koffie, bier, en cocktails. En dan is er nog de festivalhygiene. Of beter gezegd: die is er niet. Vieze toiletten, krappe douches en modder aan je voeten.

Als ik naar een festival ga bereid ik me er meestal al mentaal op voor dat mijn huid het zwaar krijgt. De douches zijn ’s morgens en ’s avonds vaak zo druk dat je er lang op moet wachten en dat vind ik dan weer zonde van de tijd. Ik douche dus meestal ergens in de middag als er even niets is wat ik echt moet zien en als iedereen druk op het festivalterrein is. Tip!

Dat betekent wel dat ik ’s avonds niet zo veel tijd en ruimte heb om het festivalvuil weer van me af te halen. Slaapzakken thuis uitwassen dus. Wat ik wel altijd meeneem zijn een paar wattenschijfjes en een fles make-up remover. Die mascara zit in ieder geval niet het hele weekend op mijn kin. Lipstick, lipgloss, foundation… laat het lekker thuis. Tenzij je het leuk vindt om het continu bij te werken. De enige make-up die ik tijdens een festival draag is een beetje mascara, omdat ik me zonder wel erg kaal voel.

Huidverzorging is ook een ding. Deze keer was het heerlijk zonnig, dus bij wijze van moisturizer heb ik een zonnebrandcreme gebruikt. Werkt prima! Verder had ik nog wat reisflesjes van Rituals voor onder de douche om me mee te wassen en mijn droge huid mee in te smeren. Meer heb je tijdens zo’n weekend echt niet nodig.

Wat dan wel weer belangrijk is, is om je huid wat extra te vertroetelen als je weer thuis bent. Extra lang douchen, goed insmeren en vooral: goed schoonpoetsen.

Enjoy your festivals!

No Comments

Geef een reactie

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: