Bloglife

Mijn eerste week in foto’s

18 september 2018

Okee, okee, als je hip bent noem je het een plog. Maar ik ben niet hip, dus is het een fotodagboek. Zo krijg je een sneek peak in hoe mijn leven eruit ziet –  vind ik zelf weinig spectaculair, maar aangezien ernaar gevraagd werd…een kijkje achter de schermen. 

Maandag / Dinsdag: work, work, work

De saaie details zal ik je besparen: maandag en dinsdag overdag ben ik gewoon aan het werk. Boring om over te schrijven en ga ik dus ook niet doen. Wel ben ik deze week begonnen aan de Yoga for All challenge – twee weken yoga met Adriene in de mailbox. En elke video is maar 72 uur beschikbaar, dus afhaken is er niet bij!

Helaas kan ik niet tegelijk yoga-en en foto’s voor mijn fotodagboek maken… maar het zag er ongeveer zo uit! 

Caudalie Cleansing Mask

Dinsdagavond wordt het al gezelliger. Mijn lieve wederhelft heeft dan een repetitie-avond met zijn band en dat betekent dat ik het rijk alleen heb. En daar maak ik graag gebruik van! 

Op dinsdag ben ik dus voor het eerst in de weer gegaan met het haarmasker (of eigelijk pre-shampoo) die in de laatste Look Fantastic Box zat. Een fijn gezichtsmasker van Caudalie erbij en even lekker relaxen met een boekje. Fijn – en de review van Caudalie komt er binnenkort aan! 

Woensdag: mijn vrije dag

Eigenlijk is mijn vrije dag helemaal niet zo vrij. Het is de enige doordeweekse dag die ik heb om het huis bij te houden en mijn blog vol te schrijven. Ook erg druk dus! 

Omdat ik nu eens niet direct naar het werk hoef (’s morgens heb ik altijd haast) begin ik de dag met de derde yoga-video. Ik ben lang niet zo soepel als Adriene, maar voel me er toch goed bij. En na zo’n halfuurtje kan ik de hele wereld aan!

Dat is eigenlijk maar goed ook, want er wacht een heel huis op me. Voordat ik start schrijf ik drie dingen op die ik wil doen: de was wegwerken, de huiskamer schoonmaken en mijn blog bijwerken. Te beginnen met de schoonmaak. 

De tweede helft van de dag besteed ik aan mijn blog. Ik loop weer zoooo achter dat de laatste paar artikelen niet eens op social media verschenen zijn. Zo jammer! Dus ik maak foto’s, schrijf artikelen en plan alles in op social media (meer daarover een keer op vrijdag). Wat ik in ieder geval gedaan wil hebben is alles inplannen tot de volgende blogdag (zaterdag), dan kan ik het weer even laten gaan op de werkdagen. 

Even over vijven stop ik met bloggen. Tijd om me druk te gaan maken over het eten. Op de werkdagen doe ik dat er even snel bij, maar als ik vrij ben probeer ik er wat meer tijd en aandacht aan te besteden. Niet dat ik dan altijd van die culinaire dingen maak, maar van aandacht worden dingen ook beter en mooier denk ik dan maar. 

Eigenlijk wilde ik vandaag nog met ons overschot aan appels aan de slag. De afgelopen weekenden heb ik al flink wat potten appelmoes gemaakt, maar eigenlijk wil ik taart! En dus ga ik om vijf uur niet met het avondeten, maar met een appeltaart aan de slag. Weer anderhalf kilo appels minder en… deze beauty om van te smullen. Het avondeten wat wel een beetje later… 

Donderdag en vrijdag: back to work

Het voelt altijd alsof ik een soort mini-weekend heb gehad midden in de week. Hoewel ik lange bezig ben dan op een werkdag krijg ik er toch energie van (en slaap ik wel lekker uit).

Op donderdag ga ik weer vol frisse moed aan het werk en schuif ik wat heen en weer tussen mijn werkzaamheden als projectondersteuner bij een nieuwe opdrachtgever en de online marketing, website en social media voor mijn eigen werkgever. Een superleuke combi, maar druk! 

Op vrijdag eigenlijk hetzelfde verhaal. ’s Morgens werk ik voor mijn opdrachtgever en in de middag zie ik eindelijk mijn eigen collega’s weer even op kantoor. Altijd gezellig!

Zaterdag en zondag: weekend! 

Yes, eindelijk weekend! Lekker uitslapen en lui doen, hoewel er ook nog het nodig moet gebeuren. Er zijn geen plannen dit weekend, dus besteden we zaterdag aan de boodschappen en gaan we even langs bij het tuincentrum. Door alle zomerhitte zijn er wat potplantjes gesneuveld en dat vind ik altijd zo’n zielig gezicht! 

Zondag hebben we lekker voor onszelf en dus ga ik met de plantjes aan de gang. Aan het eind van de middag zien alle potjes er weer fleurig uit! Nog gauw even de was doen, en omdat we nergens heen gaan kan ik een mooie pan stoofvlees maken voor het avondeten, die kan mooi de hele middag pruttelen. Samen met de worteltjes die nog in de tuin staan een echte oerhollandse hap.

En zo begint er weer een nieuwe week met meer werk, maar ook een hoop leuke dingen en nieuwe producten om uit te proberen. Ik weet nog niet of er volgende week weer een fotodagboek komt, moet er zelf nog een beetje aan wennen!

Hoe was jullie week, en wat ga je deze week doen?

1 Comment

  • Reply Fotolog week 38 - Bloggen en nazomers - Huid en Haar 25 september 2018 at 6:22 am

    […] kreeg ik vorige week een aantal positieve geluiden terug op mijn fotodagboek. Plog. Fotolog. Dus is er deze week weer eentje! De afgelopen week was weer druk, druk, druk en […]

  • Geef een reactie

    Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

    %d bloggers liken dit: